ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Προγραμματικές συμβάσεις στην Μεσσηνία, πρόσληψη δύο δικηγόρων, και συσκέψεις για θέματα Δημόσιων Έργων, Επισιτισμού και Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα σήμερα στην Καλαμάτα

ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας θα υπογράψει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Παρασκευή 19 του μήνα, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα. Ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται στο Διοικητήριο στις 8 αύριο το βράδυ.

Απόφαση για την πρόσληψη δύο δικηγόρων με πάγια αντιμισθία στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την απόφαση για την πρόσληψη δύο δικηγόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Αρκαδίας), με πάγια αντιμισθία και με σχέση έμμισθης εντολής, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι δύο παρ’ Εφέταις δικηγόροι θα απασχοληθούν στη Νομική Υπηρεσία της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα πριν το Πάσχα.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει έγκριση από το υπουργείο Εσωτερικών για μία ακόμα πρόσληψη δικηγόρου, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τηλεσύσκεψη αντιπεριφερειαρχών για το νέο νόμο των δημόσιων έργων

Ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του νέου νόμου για τα δημόσια έργα (4782.2021) συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη μεταξύ των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας και της Π.Ε. Αρκαδίας, έγινε αναφορά και δόθηκαν διευκρινίσεις επί των τροποποιήσεων που ο εν λόγω νέος νόμος έχει επιφέρει στο σύστημα παραγωγής μελετών και έργων.

Σύσκεψη για την διανομή του Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής - τ.ε.β.α.

Υπηρεσιακή σύσκεψη για την διανομή τροφίμων και ειδών ανάγκης προς τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, εν όψει του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη, ειδικότερα, καταρτίσθηκε ο σχεδιασμός για τις διανομές που θα γίνουν, εν όψει του Πάσχα, στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς στις δύο υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες η διανομή γίνεται μέσω των δήμων των πρωτευουσών τους.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ

Συνεδρίασε την Πέμπτη 18 Μαρτίου, μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ. Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίαση μετείχαν ο εντεταλμένος για θέματα υγείας σύμβουλος Άγγελος Χρονάς και ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Η συγκεκριμένη επιτροπή έχει ως στόχο την πλήρη χαρτογράφηση των υγειονομικών συνθηκών και αναγκών, όπως επίσης των δεδομένων αλλά και των ελλείψεων, προκειμένου οι Περιφέρειες να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία της covid-19.