ΣΠΑΡΤΗ. Η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά, ίσως και δύο φορές τον μήνα, διότι οι αποφάσεις της είναι το «κλειδί» για το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας που είναι κάθετα αντίθετος στην προβολή των συνεδριάσεων συνέστησε στους συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο να απευθυνθούν στην ΚΕΔΕ για να πάρουν απάντηση.

Το notospress.gr ρώτησε το πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για το συγκεκριμένο θέμα. Ο πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι «οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και να παρακολουθούν όταν συζητούνται στις Οικονομικές Επιτροπές θέματα που τους αφορούν. Συνήθως όμως οι δημότες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τις συνεδριάσεις. Τα κρίσιμα θέματα έρχονται και στο δημοτικό συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο. Θεωρώ ότι οι Αντιπολιτεύσεις αυτόν το ρόλο έχουν να ελέγχουν αν όλα γίνονται σωστά και στις Επιτροπές…»

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ ρωτήθηκε τι θα έκανε αν στον δικό του δήμο η αντιπολίτευση ζητούσε την προβολή των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και απάντησε: «Αν στον δήμο μου η αντιπολίτευση ζητούσε την προβολή της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής δεν θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά είναι φασαρία άνευ λόγου. Κανείς δεν το απαγορεύει αλλά είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Αν επέμενε η αντιπολίτευση ίσως και να το έκανα. Συνήθως οι αποφάσεις είναι ομόφωνες και αν είναι κάτι πολύ σοβαρό πάει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο αν δεν έχεις να κρύψεις κάτι (κάτι που πιστεύω ότι συμβαίνει και με τον συνάδελφο στη Σπάρτη) δεν έχεις και λόγο να μην θέλεις την προβολή… Δημόσιες είναι οι συνεδριάσεις άρα δεν υπάρχει θέμα… αν και πιστεύω η κοινοποίηση των αποφάσεων εκ των υστέρων καλύπτει τους δημότες».