ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος της συγκομιδής και της πώλησης των πορτοκαλιών στη Λακωνία, με τα Μέρλιν πλέον να κλείνουν τον κύκλο τους και να αρχίζει η διαδικασία με τα Lane late, αλλά και τα Βαλέντσια. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών ΑΣΕ Σκάλας δήλωσε ότι «τα Μέρλιν είχαν μειωμένη παραγωγή σε σχέση με την περασμένη χρονιά και η τιμή τους κινείται από 22 έως 28 λεπτά».

Αντίθετα, όπως εξηγεί, «τα Βαλέντσια ξεκίνησαν όπως την περασμένη χρονιά με τιμή στα 20 λεπτά, αλλά με μείωση της παραγωγής κατά 15% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, που ήταν επίσης μειωμένη η παραγωγή τους». Για τα Lane Late, που ξεκινούν τώρα το άνοιγμα της τιμής, «αρχίζουν από τα 30 έως τα 50 λεπτά». Η γενική εκτίμηση είναι ότι η συνολική μείωση της παραγωγής είναι της τάξεως του 15% περίπου.

Από την πλευρά του, ο παραγωγός και έμπορος Ανδρέας Μεταβελής υποστήριξε πως «σε ό,τι αφορά τα Μέρλιν, η ψαλίδα κυμαίνεται από τα 25 έως τα 35 λεπτά και έχει μείνει το 10% της παραγωγής.Σε ό,τι αφορά τα Lane Late υπάρχει μία ψαλίδα από 35 έως 45 λεπτά και μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουν απορροφηθεί, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον». Τέλος, για τα Βαλέντσια, ο κ. Μεταβελής σημειώνει ότι «αυτή η χρονιά χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή ποιότητα και το πολύ καλό μέγεθος και το ξεκίνημα γίνεται στα 25 λεπτά μεικτά».

Πηγή: ypaithros.gr