ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σάλος στην Καλαμάτα που φαίνεται δεν αρκείται σε Παυλόπουλο και Σαμαρά. Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν παρέστη στον εορτασμό για την απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου. Με δεδομένο ότι ήταν παρούσα στην Αρεόπολη στις 17 Μαρτίου ήταν φυσικό η δικαιολογία της για βεβαρυμμένο πρόγραμμα να μην είναι αρκετή για να την δικαιολογήσει η Καλαμάτα.

Ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος την επισκέφθηκε για να της παραδώσει το πρώτο αναμνηστικό μετάλλιο με την ονομασία «ΠΝΟΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», που εξέδωσε η πόλη της Καλαμάτας με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Πράξη για την οποία η μεν πρόεδρος ικανοποιήθηκε τα μάλα ο δε δήμαρχος χαρακτηρίστηκε από ΜΜΕ ως «ντελιβεράς». Η αλήθεια είναι ότι τέτοια μετάλλια θα ήταν καλύτερα να αποδίδονται σε εκείνους που είναι παρόντες και τιμούν την πόλη.

Η αυτού εξοχότης Πρόεδρος κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, εξέφρασε τη λύπη της που λόγω του βεβαρυμένου προγράμματός της δεν θα καταστεί δυνατό να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί την Καλαμάτα «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Βέβαια στην Καλαμάτα όπως πάντα ήταν παρών ο άλλος πρόεδρος ο Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και ο έτερος πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς οι οποίοι με τις δηλώσεις τους κράτησαν ψηλά το Καλαματιανό λάβαρο της Επανάστασης.

Φυσικά υπήρξαν και οι πολίτες που όχι μόνον δεν ικανοποιήθηκαν από το πολιτικό προσωπικό αλλά θέλησαν και τελικά κατάφεραν να κάνουν άνευ μάσκας την δική τους παρέλαση και κατάθεση στεφάνων.