ΜΑΝΗ. O Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας απέστειλε στο notospress.gr επιστολή – απάντησή του στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης κ. Λυροφώνη σχετικά με το θέμα της Ενωμένης (διοικητικά) Μάνης.

Ο κ. Γιαννημάρας αναφέρει:

«Κυρία Πρόεδρε,

καμιά φορά η διαφορά της ηλικίας είναι προτέρημα σε ότι αφορά την άρθρωση του λόγου γιατί μόνο το νεαρό της ηλικίας σας μπορεί να δικαιολογήσει, σ ’ένα τόσο μικρό δημοσίευμα, τόσες πολλές απρέπειες και για να γίνω πιο σαφής γράφω και τις δικές μου επισημάνσεις:

1. Ένας άνθρωπος που ασχολείται 50 χρόνια με τα κοινά και περίπου 30 χρόνια ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση νομίζω ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα από εσάς τη λειτουργία των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης εκτός και αν η έπαρσή σας είναι τέτοιου βαθμού που δεν υπολογίζετε τους Δημοκρατικούς κανόνες που θέλουν να ρωτάμε το λαό όταν δεν τον έχουμε ενημερώσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα όταν του ζητήσαμε τη ψήφο του. Διαφωνείτε ;

2. Δε νομίζετε ότι είναι απρέπεια να κρίνετε εμμέσως πλην σαφώς την έλλειψη της Διοικητικής μου ικανότητας χωρίς εμπεριστατωμένη αιτιολόγηση ;

3. Χαίρομαι για την ευαισθησία σας στο θέμα της ενιαίας Μάνης αλλά όμως έχω κάποια ερωτηματικά που θα μου επιτρέψει η ευαισθησία σας να τα εκφράσω:


(α) Δε σας ενοχλεί καθόλου ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Μάνης, η Βέργα, είναι εκτός Μάνης; Δε σας άκουσα να λέτε κάτι γι’ αυτό !

(β) Δε σας συνάντησα πουθενά στο μεγάλο πρόβλημα που έχει η Μάνη με τους Δασικούς Χάρτες. Αν κάτι δε ξέρω ενημερώστε με να ζητήσω συγγνώμη.

(γ) Αφού θέλετε όπως λέτε τη Μάνη ενιαία γιατί δεν καλέσατε τη Δυτική Μάνη στις εκδηλώσεις της 17η Μαρτίου ; Μήπως τα έργα σας διαψεύδουν ;

4. Ένα χαρακτηριστικό των Μανιατών είναι η βεντέτα εγώ σ ‘αυτό το θέμα διαφέρω δεν κρατάω καμία βεντέτα αλλά, εάν δε γνωρίζετε τι έχω κάνει για τη Μάνη καλόν είναι να το μάθετε, γιατί ο δικός μου χαρακτήρας δεν μου επιτρέπει να τα δημοσιοποιήσω.»


Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν δημοσιευθεί η απάντηση της κ. Λυροφώνη.