ΣΚΑΛΑ. Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, καταδικάζει η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ευρώτα, την απόφαση της δημοτικής αρχής, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου, Βασίλη Μπόλλα, να απομακρύνει όλες τις ενημερωτικές αφίσες της Επιτροπής Αγώνα, που πληροφορούσαν και προειδοποιούσαν τους δημότες, για το «…εγκληματικό έργο ΣΔΙΤ απορριμμάτων στη θέση Ξηροκάμπια».

Κι αυτό, όπως καταγγέλλεται, ενώ «…το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα, … κάτω από την πίεση του κόσμου πήρε ομόφωνη απόφαση να στηρίξει την Επιτροπή Αγώνα, με όλα τα μέσα στο έργο της για ενημέρωση των κατοίκων…».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση – καταγγελία του επικεφαλής της Συσπείρωσης, Γιώργου Κυλάκου

«Λίγους μήνες πριν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα, μετά από εισήγησή μας και κάτω από την πίεση του κόσμου, πήρε ομόφωνη απόφαση να στηρίξει την Επιτροπή Αγώνα με όλα τα μέσα στο έργο της για ενημέρωση των κατοίκων, όσον αφορά το εγκληματικό έργο ΣΔΙΤ απορριμμάτων στη θέση Ξηροκάμπια.

Αυτό περιελάμβανε την ανάρτηση αφισών, πανό, ενημέρωση τοπικών συμβουλίων και τοπικών κοινοτήτων.

Εχθές η δημοτική αρχή, μέσω του αντιδημάρχου, υπεύθυνου για την καθαριότητα, Βασίλη Μπόλλα, έδωσε εντολή να ξηλωθούν όλες οι αφίσες της Επιτροπής Αγώνα, που ενημέρωναν τους δημότες για το επερχόμενο έγκλημα!

Η δημοτική αρχή επιλέγει να αγνοήσει προκλητικά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τη θέληση των δημοτών, στρέφεται ενάντια στη δράση της Επιτροπής αγώνα, διευκολύνοντας την υλοποίηση του καταστροφικού αυτού έργου για τον τόπο μας.

Τους ενημερώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας ατσαλώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή για αυτή της τη δράση και καλούμε τους δημότες να πλαισιώσουν την Επιτροπή Αγώνα που καθημερινά δίνει την μάχη για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα».