ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. «Απαράδεκτη και προσβλητική» χαρακτηρίζουν την ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στη Βουλή οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική για τους εργαζομένους της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και για όλους τους εργαζόμενους, την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκπροσώπου της ΕΝΠΕ στη Βουλή.

Ο κ. Νίκας ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην τοποθέτησή του στη Βουλή στις 8-4-2021 κατά την ακρόαση των φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά «την καθιέρωση συστήματος εσωτερικού ελέγχου και συμβούλου ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση» είπε: 1) Το γνωστό και απαράδεκτο ψέμα ότι δήθεν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο και 2) ότι δουλεύει μόνο το 20% από αυτούς!!!.

Αλήθεια κ. Νίκα γιατί κάνετε ότι δεν γνωρίζετε πως οι υπάλληλοι στη δημόσια διοίκηση είναι μόλις 350.000 και απ’ αυτούς το 1/3 είναι συμβασιούχοι και μαζί με τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς φτάνουν συνολικά τις 563.000; Γιατί συνεχίζετε να επαναλαμβάνετε τα γνωστά ψέματα που έλεγαν τα «παπαγαλάκια» της τρόικα την περίοδο 2011-2014;

Αλήθεια κ. Νίκα μόνο το 20% των εργαζομένων δουλεύει; Πότε λέτε την αλήθεια κ. Νίκα όταν μιλάτε και σας ακούν οι εργαζόμενοι στην Πελοπόννησο και λέτε ότι τους τιμάτε και ότι εργάζονται σκληρά ή όταν μιλάτε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής; Μάλλον επιλέγετε τα δύο πρόσωπα του Ιανού. Λυπούμεθα κ. Νίκα για τις ανακρίβειές σας και την προσβλητική τοποθέτησή σας απέναντι στους εργαζομένους.. Σε κάθε περίπτωση οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στους εργαζόμενους της Περιφέρειας αλλά και σε όλους τους εργαζομένους των Περιφερειών για την προσβλητική τοποθέτησή σας στη Βουλή. Εμείς θα ζητήσουμε εξηγήσεις στην προσεχή συνεδρίαση για την απαράδεκτη αυτή τοποθέτησή σας.

Τέλος με αυτήν την απαράδεκτη τοποθέτησή σας ουσιαστικά λέτε στην κυβέρνηση να μην κάνει νέες προσλήψεις παρότι υπάρχουν τεράστια κενά στην Περιφέρεια όπως προκύπτει από την εισήγηση των θεμάτων που έχουμε προς συζήτηση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. Διότι αν υπάρχουν 1.000.000 υπάλληλοι δεν χρειάζονται άλλες προσλήψεις κ. Νίκα όταν μάλιστα σύμφωνα με την απαράδεκτη τοποθέτηση σας «δουλεύει μόνο το 20% και το 80% κάθεται!!!» . Ειλικρινά λυπούμεθα πάρα πολύ κ. Νίκα για αυτή σας την τοποθέτηση στη Βουλή».