ΣΚΑΛΑ. Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της εγκατάστασης εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στη θέση Ξηροκάμπια για την εκμετάλλευση των απορριμμάτων, επανέλαβαν δημότες του Δήμου Ευρώτα. Αυτή τη φορά αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι αποτέλεσε η δίωξη μελών της συντονιστικής επιτροπής κατά του Εργοστασίου επειδή έκαναν αφισοκόλληση με περιεχόμενο τις κινητοποιήσεις τους.

Στην εκδήλωση που για πρώτη φορά είχε τέτοια και τόση συμμετοχή, απηύθυναν χαιρετισμό ή συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι από την αυτοδιοίκηση, από φορείς της περιοχής και νέοι πολίτες. Όσοι έλαβαν το λόγο θύμισαν ότι η εγκατάσταση και λειτουργία εργοστασίου απορριμμάτων στην περιοχή απειλεί άμεσα και τεκμηριωμένα το περιβάλλον και την υγεία και ζωή των πολιτών. Σχετικά με την «δικαίωση» της εταιρείας ΤΕΡΝΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κόντρα στη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, σχετικά με την έγκριση κόμβου στην Εθνική οδό Κροκεών – Σκάλας, για να αποκτήσει έτσι πρόσβαση στην θέση Ξηροκάμπια, έχει εξοργίσει τους κατοίκους που ζητούν μαζί με την δική τους ένσταση να υπάρξει αντίστοιχη ένσταση και από τον Δήμο Ευρώτα. Σε ότι αφορά στον εκφοβισμό των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και στην δίωξή τους, μόνο και μόνο επειδή έκαναν αφισοκόλληση για την δράση τους, είναι θέμα που βρίσκει την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στο πλευρό της συντονιστικής επιτροπής.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι όσοι χαιρέτισαν την κινητοποίηση έδωσαν ραντεβού στον «τόπο του εγκλήματος» όπως είπαν εννοώντας τη θέση Ξηροκάμπια Σκάλας του Δήμου Ευρώτα

Στο notospress μίλησε ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας Κώστας Καλαϊτζής, που χαιρέτισε και την κινητοποίηση.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]