ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα - Καλαμάτα και Περιμετρικής οδού Καλαμάτας, συνολικής δαπάνης 79 εκατ. €, με αφορμή την ένταξή τους στο Π.Δ.Ε. και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους, τόνισε πως ολοκληρώθηκε ένα ακόμα βήμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, η προσοχή και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην εκπόνηση της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Για το θέμα αυτό, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, υπήρξε επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Γιάννη Καρνέση. Το αμέσως επόμενο διάστημα ομάδα μελετητών θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, προκειμένου να ενημερώσει τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δ.Σ. για τη μελέτη, πριν αυτή έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι ένα από τα σημεία που απασχολεί έντονα τους μελετητές είναι το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα.

Όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, υπάρχει η εκτίμηση ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα μπορέσουν να εκκινήσουν οι παρεμβάσεις.