ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας, Σταύρο Λιακάκο και το μέλος του Συλλόγου Δημήτρη Σαχάμη, συναντήθηκε, νωρίς, την Τρίτη 20/4, ο Θανάσης Δαβάκης.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, όπως είναι φυσικό, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις Λαϊκές Αγορές

«…Ήταν μια καλή συνάντηση, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας έγινε πιο άμεση και πιστεύω, όπως μου είπαν και οι ενδιαφερόμενοι, πιο αποτελεσματική ...», περιγράφει ο Λάκωνας βουλευτής.

Περαιτέρω, «…Σε συνέχεια της συνάντησής μου με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, επικοινώνησα μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνο Σταμπουλίδη, με σκοπό οι ενδιαφερόμενοι να του υποβάλλουν άμεσα τα ερωτήματα αλλά και τις προτάσεις τους επί του σχεδίου νόμου».

Τι συζητήθηκε, συγκεκριμένα

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι παραγωγοί ζήτησαν τα εξής:

  • «Να βγαίνει η Άδεια από τον κάθε Δήμο σύμφωνα με το ΟΣΔΕ κάθε παραγωγού, πράγμα που θα γίνει, όπως δεσμεύθηκε ο Γενικός Γραμματέας.
  • Να μην γίνεται Προκήρυξη για τους νέους αγρότες γιατί θα αργεί το σύστημα.

    Ο Γενικός Γραμματέας απάντησε, ότι εφόσον υπάρχει κενή θέση θα προκηρύσσεται, σύμφωνα και με τη “χωρητικότητα” της κάθε Λαϊκής Αγοράς.
  • Να μην μετατρέπεται η Άδεια από Παραγωγική σε Εμπορική.

    Ο Γενικός Γραμματέας μας απάντησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξουν κατά 50% και Παραγωγικές και Εμπορικές Άδειες.
  • Ζητήθηκε να περάσει η αρμοδιότητα των Λαϊκών Αγορών στην Περιφέρεια.

    Ο Γενικός Γραμματέας ήταν αρνητικός με το αιτιολογικό της έλλειψης σχετικής υποδομής.
  • Τέλος ζητήθηκε να μην αποστέλλεται email, από τους μικρούς παραγωγούς, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου.

    Ο Γενικός Γραμματέας μας απάντησε, ότι αυτό θα αφορά τα μεγάλα αστικά κέντρα».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]