ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν η ελληνική κοινωνία θα απαλλαγεί από την πανδημία άμεσα. Όλα δείχνουν ότι μετά τον Μάιο η αγορά θα ανοίξει με αφορμή τον τουρισμό και την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Η Καλαμάτα είναι ένα πολύ ελκυστικό ήπιο αστικό κέντρο της Πελοποννήσου που συνδυάζει αρκετούς ανοικτούς χώρους, θάλασσα και χαμηλό αριθμό κρουσμάτων…

Το notospress.gr ρώτησε τον αυτοδιοικητικό κ. Μιχάλη Αντωνόπουλο τη γνώμη του. Όπως τονίζει στην κάμερα του notospress «υπάρχει ανησυχία αλλά στην Καλαμάτα το καλοκαίρι ότι και να γίνει θα υπάρξει μεγάλη κίνηση επισκεπτών» . Εκτιμά ότι η Καλαμάτα θα είναι ασφυκτικά γεμάτη αλλά τα οφέλη που αναμένει η αγορά της πόλης έχουν να κάνουν και με τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. «Αν κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο λόγω ήπιου καιρού και αυτό περάσει στον κόσμο τότε θα πάμε καλά» σημειώνει ο Μιχάλης Αντωνόπουλος και αναφέρεται και στην ανάγκη μέτρων αν και θεωρεί ότι πλέον ο κόσμος προσέχει και θα αξιοποιήσει τους ανοικτούς χώρους της πόλης. «Οι ανοικτοί χώροι είναι κάτι που ήδη έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί η Καλαμάτα»

Σχετικά με τον ρόλο της Αυτοδιοίκηση στην διαχείριση της πανδημίας υπογραμμίζει: «Η Αυτοδιοίκηση πήγε αρκετά καλά με την πανδημία. Υπήρξαν χρήματα. Σημαντικά προβλήματα δεν είχαμε. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει σε μειώσεις και απαλλαγές σε κατηγορίες επαγγελματιών αναλογιζόμενη την παράταση της απραξίας της αγοράς…»