ΛΑΚΩΝΙΑ. Την κάθετη αντίθεσή του σχετικά με το τρέχον νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος, προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει και το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο, «…όποτε αυτό έρθει».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Ο Σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού Λακωνίας, έπειτα από συμβούλιο των μελών του Δ.Σ., αποφάσισε ομόφωνα τα εξής, σχετικά με το τρέχον νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».

Είμαστε κάθετα αντίθετοι:

  • Με την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση των υπερωριών
  • Με την προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή
  • Εναντιωνόμαστε στα νέα χτυπήματα της συνδικαλιστικής μας δράσης


Τα κύρια σημεία για τα συνδικάτα όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελούν ένα συνδυασμό απεργοκτόνων διατάξεων.

ΟΧΙ στο 40% προσωπικό στοιχειώδους ασφάλειας, γιατί έτσι διασφαλίζεται η λειτουργία των επιχειρήσεων ακόμα και αν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια απεργία.

ΟΧΙ στην προστιθέμενη διάταξη, που χτυπά και ουσιαστικά καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων και στον ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος των συνδικαλισμένων εργαζομένων, το οποίο είναι στην διάθεση του Υπουργείου και της εργοδοσίας.

Δεν χαρίζουμε τίποτα

Αδιαπραγμάτευτα: 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος

Οργανωμένα θα απαντήσουμε στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, όποτε αυτό έρθει…».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]