ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον καθ’ ύλην αρμόδιο των δασικών χαρτών, υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 22/4, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στο επόμενο διάστημα για την επίλυση των πολλών προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Δηλαδή

Ο κ. Δαβάκης, περιγράφει:

  • Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να συγκροτηθούν μέχρι τα μέσα Μαΐου όσο το δυνατόν περισσότερες Επιτροπές Αντιρρήσεων ανά νομό, με σκοπό στα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει η επεξεργασία των αντιρρήσεων που έχουν υποβάλει οι πολίτες.
  • Θα δοθούν άμεσα οδηγίες προς όλες τις Διευθύνσεις Δασών για τον τρόπο υλοποίησης των οριζοντίων διορθώσεων στους αναρτημένους χάρτες.

Οι αλλαγές θα γίνουν εσωτερικά και αυτομάτως από τις Διευθύνσεις Δασών, χωρίς επιβάρυνση του πολίτη.

  • Θα διατεθούν στις κατά τόπους Δασικές υπηρεσίες χρήματα από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να συναφθούν συμβάσεις με ιδιωτικά γραφεία μελετών, τα οποία θα βοηθήσουν και στην επεξεργασία των αντιρρήσεων και στην όλη διαδικασία της οριζόντιας διόρθωσης.
  • Εν αναμονή της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας αναζητείται λύση συμβατή με το Σύνταγμα για τις εκτάσεις που εμφανίζονται ως καταπατημένες (ΔΑ) και για αυτές που εμφανίζονται ως δασωθέντες αγροί (ΑΔ).
  • Μελετάται η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας έγερσης διεκδικητικών αγωγών, η οποία σήμερα είναι η 31/12/2021.
  • Συζητείται η επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των Δασικών υπηρεσιών.
  • Όπως έχει ήδη αναγγελθεί από την κυβέρνηση, θα παραταθεί με νομοθετική ρύθμιση για έξι μήνες η προθεσμία κατάθεσης αντιρρήσεων, ενώ το σχετικό παράβολο θα μειωθεί στο μισό.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Λάκωνας βουλευτής, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Αμυρά για την άμεση ανταπόκρισή του.

Θα βρίσκομαι σε συνεργασία μαζί του μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων και την άρση των εμποδίων που ταλαιπωρούν τους Λάκωνες πολίτες.

Ευχαριστώ, όμως, και τους παρευρεθέντες, οι οποίοι με τη γνώση και την εμπειρία τους βοήθησαν να εντοπιστούν και να διευκρινιστούν ζητήματα».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πολυζώης Κουρκούλης και η κα Μαρία Πρόκου ως εκπρόσωπος πολιτών, ενώ από πλευράς κεντρικής υπηρεσίας συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής Δασών Βαγγέλης Γκουντούφας.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]