ΣΠΑΡΤΗ. Για «…εκδηλώσεις εντυπώσεων, οι οποίες απλώς και μόνο ικανοποιούν τη ματαιοδοξία κάποιων», έκανε λόγο ο Σταύρος Αργειτάκος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Δούκα και της προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κας Δαράκη, σχετικά με τις δράσεις του Νομικού Προσώπου.

Επιπλέον, ο κ. Αργειτάκος παρατηρεί, «την πλήρη απουσία σχεδιασμού ο οποίος να ξεπερνά τους επόμενους μήνες και να εξυπηρετεί κάποιους στόχους».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο κ. Αργειτάκος ως επικεφαλής της παράταξης Ενωμένοι Πολίτες καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Σπάρτης για «πλήρη αδιαφορία απέναντι στις προτάσεις μας όπως π.χ. τη θεσμοθέτηση Φεστιβάλ Σπάρτης».

Κι αυτό γιατί η διαπαραταξιακή συνεργασία φέρονταν να είναι μία από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου.

Και μια προτροπή

Τέλος, ο κ. Αργειτάκος προτρέπει τη Δημοτική Αρχή «να σταματήσει να σπαταλά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αμφιβόλου αισθητικής στολισμούς (όπως κράνη, ασπίδες από φελιζόλ κλπ), να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον Πολιτισμό ως άλλη μια ευκαιρία μάταιης πολιτικής προβολής», αλλά «να ενισχύσει την υπαρκτή δημιουργικότητα της κοινωνίας μας».

Η δήλωση του Σταύρου Αργειτάκου έχει ως εξής:

«Με χαρά παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου κ. Δούκα και της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κας Δαράκη για τη Δράση του εν λόγω Νομικού Προσώπου.

Από τα 22 λεπτά που διήρκησε η τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής, τα 3 λεπτά αφορούσαν στα πεπραγμένα του Νομικού Προσώπου -άλλωστε σύμφωνα με παραδοχή του ιδίου του Δημάρχου δε θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος-, ενώ τα 19 λεπτά αφορούσαν σε αυτά που “Θα” υλοποιηθούν.

Τι σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για τον Πολιτισμό;

Τις συνήθεις εκδηλώσεις με το σύνηθες περιεχόμενο, κάποιες ενδιαφέρουσες και φιλόδοξες, κάποιες άλλες απόλυτα συμβατικές, ακόμα και αδιάφορες.

Βεβαίως, πολιτισμός για ένα Δήμο δεν είναι οι εκδηλώσεις εντυπώσεων, οι οποίες απλώς και μόνο ικανοποιούν τη ματαιοδοξία κάποιων, ούτε βεβαίως είναι μόνο η ανάδειξη του παρελθόντος μεγαλείου.

Μεταξύ άλλων παρατηρήσαμε, την πλήρη απουσία σχεδιασμού ο οποίος να ξεπερνά τους επόμενους μήνες και να εξυπηρετεί κάποιους στόχους, την πλήρη απουσία των νέων τεχνολογιών και, όπως πάντα, την πλήρη αδιαφορία απέναντι στις προτάσεις μας όπως π.χ. τη θεσμοθέτηση Φεστιβάλ Σπάρτης, με σχεδιασμό και όραμα, και όχι απλώς σε επίπεδο ονοματοδοσίας.

Για τους «Ενωμένους Πολίτες», πολιτισμός για έναν τόπο είναι πρωτίστως η δημιουργία του σήμερα!

Οι «Ενωμένοι Πολίτες» προτρέπουν τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να σπαταλά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε αμφιβόλου αισθητικής στολισμούς (όπως κράνη, ασπίδες από φελιζόλ κλπ), να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον Πολιτισμό ως άλλη μια ευκαιρία μάταιης πολιτικής προβολής, αλλά να χρησιμοποιήσει τους πόρους αυτούς για να συνδράμει και να ενισχύσει την υπαρκτή δημιουργικότητα της κοινωνίας μας, με καινοτομία και δημιουργικότητα».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]