ΚΑΛΑΜΑΤΑ. «Αυτά που δεν είχε ψυχή να πει ο κ. Λεβεντάκης» είναι ο θεματικός τίτλος γραπτής δήλωσης του τέως Δημάρχου Τριφυλίας κι επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Συνεχίζουμε», Παναγιώτη Κατσίβελα, αναφορικά με το έργο Ανάπλασης της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.

Στη δήλωση του, ο κ. Κατσίβελας αναφέρει:

«Ο κ. Λεβεντάκης ολοκλήρωσε το έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας, κάτι που άλλωστε θα έκανε ο καθένας στη θέση του. Δεν είχε όμως την ψυχή και την παρρησία να πει και να αναγνωρίσει ότι αυτό το έργο δεν ήταν αυτός που το οραματίσθηκε, δεν διείδε την αναγκαιότητά του, δεν το επέλεξε ανάμεσα από τόσα άλλα που χρειάζεται ο τόπος, δεν το μελέτησε, δεν το κατέθεσε για χρηματοδότηση, δεν εξασφάλισε τη χρηματοδότηση, δεν το δημοπράτησε, δεν ξεπέρασε όλες τις δικαστικές προσφυγές από τις ανταγωνίστριες εταιρείες που προέκυψαν. Αυτά τα έκαναν άλλοι.

Κατάφερε να συμβασιοποιήσει το έργο χωρίς προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού, γιατί, όπως ομολόγησε, δεν ήξερε! Κατάφερε, δηλαδή, να επιλύσει αυτά τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε. Και αυτό με αποτέλεσμα να καταταλαιπωρήσει τους κατοίκους της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας για πολλούς μήνες. Ελπίζω να κατάλαβε ότι αυτό το έργο το είχε μελετήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, την οποία διέλυσε για να “σπαταλάει” το δημοτικό χρήμα δεξιά και αριστερά, χωρίς αποτελεσματικότητα.

Το βέβαιο είναι ότι το έργο αυτό ουδέποτε το ανάφερε σε προεκλογικό του πρόγραμμα γιατί ποτέ δεν είχε σχέση με αυτό. Ελπίζω με αφορμή της εκτέλεσης του έργου να έμαθε πού πέφτει η Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας. Δυστυχώς για τον κ. Λεβεντάκη για πολλά έργα ακόμα θα τον στοιχειώνει η παρουσία μας. Εύχομαι καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία πρώτα και απ’ όλα!».