ΜΕΣΣΗΝΗ. Σε κινητοποίηση καλεί τους αγρότες ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης, ύστερα από την κατάσταση που έχουν περιέλθει το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες να προσέλθουν την Πέμπτη 6 Μάη στις 8.30 το πρωί στον σταθμό της Μεσσήνης με τα αγροτικά τους οχήματα. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε εκμεταλλευόμενοι, όπως και οι εργάτες, από τα μονοπώλια και τους μεγαλέμπορους. Ενημερώνουμε όλους αυτούς που εφαρμόζουν και στηρίζουν τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον βιοπαλαιστή αγρότη ότι δεν θα μείνουμε παθητικοί θεατές αναμένοντας μοιρολατρικά το ξεκλήρισμά μας».

Ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης, τονίζει ότι τα αιτήματά των αγροτών που τον απαρτίζουν σχετίζονται άμεσα την επιβίωσή τους, καθώς ζητούν:

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από καιρικά φαινόμενα, νόσους, άγρια ζώα.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. (αφορολόγητο πετρέλαιο)
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους. Φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.