ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Κυπαρισσία και θα αποτελέσει συνδιοργάνωση του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του Cioff και των μελών του, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.), του ΜΕΣΚ και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, θα αναλάβει την χρηματοδότηση των δαπανών της διοργάνωσης, και τα μέλη του Εθνικού Τμήματος θα αναλάβουν από κοινού την οργανωτική υποστήριξη αυτής.

CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) είναι τα αρχικά – το ακρωνύμιο του Διεθνούς Συμβουλίου Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών. Είναι Διεθνής Πολιτισμική, μη Κυβερνητική Οργάνωση, (ΜΚΟ), Επίσημος Εταίρος της UNESCO και ιδρύθηκε το 1970 στη Γαλλία. Σκοπός του είναι η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας. Υπό την αιγίδα του και αναγνώρισή του τελείται το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες».

Η Τριφυλία επελέγη μεταξύ και άλλων προτάσεων για να φιλοξενήσει τις εργασίες της Συνάντησης των εκπροσώπων των Εθνικών Τμημάτων 17 χωρών του Τομέα Ν. Ευρώπης. Οι συνδιοργανωτές με ενδιαφέρον, αποφασιστικότητα και συνέπεια θα εργαστούν για την προετοιμασία και την άρτια διοργάνωση της Συνάντησης, την ξενάγηση των αντιπροσωπειών σ όλη την Τριφυλία και την ευχάριστη διαμονή των φιλοξενουμένων, ώστε το γεγονός πέραν της συνεργασίας των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων πολιτισμού και οργάνωσης κοινών δράσεων, να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή του τόπου μας και της πατρίδας μας στις εκπροσωπούμενες χώρες και όχι μόνο.