ΣΠΑΡΤΗ. Αναφορά μέσω της Βουλής των Ελλήνων προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με την ανάγκη παραμονής, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παράλληλα με την ΕΜΑΚ, του πεζοπόρου Πελοποννήσου, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλής Κρητικός.

Αφορμή υπήρξε η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Άλλωστε, είχαν προηγηθεί επαφές που είχε με όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια, αλλά και η επιστολή που έλαβε από το Πανελλαδικό Σωματείο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και η συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και συγκεκριμένα με τους κυρίους Ιωάννη Αλέμη, Παναγιώτη Ματθαίο και Παναγιώτη Κακολιά.

«Το πεζοπόρο Πελοποννήσου έχει στις τάξεις του έμπειρους και άρτια κατηρτισμένους πυροσβέστες και ως εκ τούτου μόνο στην πλευρά της ασφάλειας θα είναι οποιαδήποτε ενέργεια για επέκταση της παραμονής του για όλον το χρόνο», επισήμανε ο κ. Κρητικός.

Τι επισημαίνει στην αναφορά του ο κ. Κρητικός

Στην αναφορά του ο κ. Κρητικός επισημαίνει τις περιπτώσεις πυρκαγιών όπως αυτές στον Πάρνωνα και στο Κεραστάρη, όπου απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για τη δημιουργία πεζοπόρου από διάφορες υπηρεσίες της Πελοποννήσου, για να επέμβουν.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]