ΣΚΑΛΑ. Εκ νέου, και με ευρεία πλειοψηφία (5-14), το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα καταψήφισε την άδεια έγκρισης κυκλοφοριακού κόμβου στον χώρο της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, στα «Ξηροκάμπια» της Σκάλας.

Ύστερα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου που έκανε αποδεκτή την ένσταση της ΤΕΡΝΑ κατά προηγούμενης ανάλογης απόφασης του Συμβουλίου, η Εταιρεία φέρεται να χρειαζόταν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε άμεσα να προχωρήσει σε έκδοση οικοδομικών αδειών και έναρξη των εργασιών στον χώρο που έχει επιλεγεί.

Την καταψήφιση της άδειας έγκρισης κυκλοφοριακού κόμβου ζήτησε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πως δεν επρόκειτο για τυπικό ζήτημα, όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από τον Δήμαρχο.

Το 14-5, που είναι το αγαπημένο «σκορ» σε όλες τις ομοειδείς ψηφοφορίες του Δημοτικού Συμβούλιου Ευρώτα, σίγουρα αντικατοπτρίζει την εκπεφρασμένη βούληση των δημοτών.

Μένει να δούμε ποιο θα είναι το πραγματικό αντίκρισμα που θα έχει εν όψει μελλοντικών εξελίξεων..

Από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα, που σηκώνει στους ώμους της όλο το βάρος της αντιπαράθεσης με τους κεντρικούς σχεδιασμούς, δείχνουν ικανοποιημένοι, όχι όμως και εφησυχασμένοι.

Όπως αναφέρουν από την Επιτροπή:

«Παρά την θετική αυτή εξέλιξη δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Δεν αφήνουμε τις ζωές μας στα χέρια του ΣτΕ.

2 χρόνια τώρα κρατάμε την ΤΕΡΝΑ μακριά, διατηρώντας ζωντανό τον τόπο μας!

Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας! Όλοι μαζί, μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Ο Δημήτρης Νταλιάνης, επικεφαλής της παράταξης «Νέο ξεκίνημα» του Δήμου Ευρώτα, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη έκβαση της ψηφοφορίας, δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ευρώτα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 14 κατά και 5 υπέρ, η χορήγηση άδειας κόμβου σύνδεσης του σκουπιδοεργοστάσιου στην θέση Ξηροκαμπια Τ.Κ. Σκάλας.

Η νέα αυτή απόφαση εκφράζει το περί δικαίου αίσθημα της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα για την προστασία των νερών και του περιβάλλοντος της περιοχής του Δήμου Ευρώτα.

Λήφθηκε σε μια προσπάθεια νομικής αιτιολόγησης, για την υπεράσπιση της νομιμότητας της εν λόγω διοικητικής πράξης, σε πιθανή νομική προσφυγή της τεράστιων συμφερόντων κατασκευαστικής και εκμεταλλευτικής του έργου εταιρείας, που όπως προκύπτει και από την ψηφοφορία έχει και ντόπιους θαυμαστές».

Δ.Π.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]