ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ανακοινώνεται σήμερα η έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Υλοποιείται έτσι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας, έργο που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για την περιοχή μας.

Το ΔΣ του Υπερταμείου, ως αρμόδιος φορέας διαχείρισης του αεροδρομίου, έλαβε τις οριστικές του αποφάσεις και ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης. Η διαγωνιστική διαδικασία αφορά μόνο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και δεν συνδέεται με τα άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας υπό κρατικό έλεγχο.

Δίνεται έτσι προτεραιότητα στην άμεση αναβάθμισή του, μια ανάγκη που έγινε επιτακτική μετά από τη σταθερά ανοδική πορεία του τα τελευταία χρόνια. Σε συνδυασμό δε με το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη γρήγορη ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υλοποίηση μιας επένδυσης με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για ολόκληρη τη Μεσσηνία.

Πλέον όλοι είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τη σημασία που έχει ένα σύγχρονο, ασφαλές και υψηλών προδιαγραφών αεροδρόμιο για τις τοπικές κοινωνίες, τον ελληνικό τουρισμό και την εθνική οικονομία. Τα δεδομένα από τις πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είναι διαθέσιμα σε όλους και η ποιοτική και αισθητική αναβάθμισή τους αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τις ίδιες ακριβώς προσδοκίες μπορούμε πλέον να έχουμε κι εμείς για το δικό μας αεροδρόμιο, έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η Μεσσηνία να είναι σε θέση να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία σε επισκέπτες και ταξιδιώτες, με ακόμα περισσότερες, μοναδικές, ποιοτικές υπηρεσίες και ανέσεις.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη, ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες, ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο έρχεται σε μια εξαιρετική συγκυρία και εποχή και συνδυάζεται με την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας. Με την παραχώρηση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας, ένα εμβληματικό έργο υποδομής αναβαθμίζεται και η περιοχή μας αποκτά έναν επιπλέον ζωτικό μοχλό ανάπτυξης που θα μας συνοδεύσει για πολλά ακόμη χρόνια» αναφέρει ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς.