ΣΚΑΛΑ. Για ένα σημαντικό θέμα που αφορά τους συμπολίτες και ιδιοκτήτες της περιοχής του Βαλτακίου του Δήμου Ευρώτα, είχε την ευκαιρία να ακούσει ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στη προχθεσινή τηλεσυνάντηση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος και 9 συμπολίτες μας ιδιοκτήτες της περιοχής παρουσιάστηκε αναλυτικά το ιδιοκτησιακό πρόβλημα στην περιοχή του Βαλτακίου, το ιστορικό της απόφασης και η πρόσπαθεια των ιδιοκτητών να συλλέξουν στοιχεία για να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι έχει το Κράτος απέναντί του και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την αξιοποίηση της περιουσίας τους», ανέφερε στην τηλεσυνάντηση ο κ. Κρητικός.

Τι θα γίνει από εδώ και μπρος;

Σχετικά με τη διαδικασία που πρόκειται από εδώ και πέρα να ακολουθήσει, ο βουλευτής επεσήμανε:

«Ξεκινάμε όλοι μαζί για να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία επαναχαρακτηρισμού της περιοχής και εκ νέου αξιολόγησης, βάσει περισσοτέρων στοιχείων και με δεδομένο το συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να μπορεί να αξιοποιεί την περιουσία του.

Το δίκαιο πηγάζει από το Σύνταγμα και πρέπει να το υπηρετούμε».

Ο κ. Κρητικός, τέλος, υποσχέθηκε την έναρξη της διαδικασίας άμεσα, κάτι το οποίο και έγινε χθες με την αποστολή Αναφοράς στο Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της Βουλής, ενώ προετοιμάζει σε συνεργασία με τους ενδιαφερομένους συμπολίτες μας εισηγητικό σημείωμα, το οποίο και θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]