Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΣΠΑΡΤΗ. Σφοδρά πολιτικά πυρά κατά του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα εξαπέλυσε ο Σταύρος Αργειτάκος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε σε εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, την Πέμπτη 13 Μαΐου.

«Για λόγους αρχής, έδωσα ανοχή 1 έτους στον κ. Δούκα», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης».

Ο κ. Αργειτάκος, αφού υπενθύμισε τη συνεισφορά της δικής του Αρχής στα Δημοτικά πράγματα (υπήρξε Δήμαρχος Σπαρτιατών την περίοδο 2010-2014), χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση στη διοίκηση του Δήμου, «…απελπιστική, και μέρα με τη μέρα χειροτερεύει».

Επιπλέον, τόνισε πως το κλίμα που επικρατεί (στη διοίκηση) είναι «άρρωστο», έτσι ώστε αν υπάρξουν κενές θέσεις σε άλλο φορέα στην περιοχή, και ακολουθήσει επόμενο στάδιο κινητικότητας, «θα μείνουμε στο τέλος μόνοι», αφού εργαζόμενοι δεν επιλέγουν νε έλθουν στον Δήμο Σπάρτης.

Κατά τον κ. Αργειτάκο, ο Δήμαρχος παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών και προσπαθεί να καλύψει τη ανεπάρκειά του.

Ο κ. Αργειτάκος κάλεσε τον κ. Δούκα να είναι ειλικρινής και να έχει συνέπεια και συνέχεια.

Για τα έργα που εκτελούνται στον Δήμο, ο κ. Αργειτάκος ανέφερε πως έχουν υπάρξει κακοτεχνίες και προβλήματα τα οποία η παράταξή του θα τα ελέγχει με προσοχή, «να μην ξεφύγει τίποτα, άλλωστε υπάρχει και τεχνικός στην παράταξή μας», με στόχο να διαπιστώνεται, «…αν τηρούνται αυτά που ψηφίζονται».

Μίλησε για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, τον ρόλο της Οικονομικής Επιτροπής, τις παραιτήσεις των συνεργατών Δούκα («έχουμε ζήσει εκπληκτικές εμπειρίες», σχολίασε), την αναμόρφωση της Κων/νου Παλαιολόγου και την απαίτησή του για βιοκλιματική μελέτη με μετρήσιμα στοιχεία, τη ΔΕΥΑΣ και την τιμολόγηση του νερού, το Ξενία Σπάρτης, το Αεροδρόμιο, τον ΦΟΔΣΑ, τον τουρισμό, και την ματιά του συνδυασμού του στο σημαντικό θέμα του Πολιτισμού.

Τέλος, ο κ. Αργειτάκος, δεν άνοιξε τα χαρτιά του σχετικά με τη συμμετοχή του (ή μη) στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί και από το (αυτοδιοικητικό) κλίμα που θα επικρατεί εκείνη τη στιγμή.

Ο κ. Αργειτάκος, απαντώντας σε ερώτηση του notospress.gr, ανέφερε πως η υποψηφιότητά του στις εκάστοτε εκλογές είναι ανεξάρτητη:

«Εγώ πολλές φορές είχα άλλη επιλογή, στα αυτοδιοικητικά, από το κόμμα μου.

Ο κ. Δούκας, πέρασε την άποψη, κάποιοι πέρασαν την άποψη για αυτόν, ότι είχε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Η απόλυτη γνώση η δική μου είναι ,ότι δεν την είχε.

Το επικοινώνησε καλά όμως, ότι το συγκεκριμένο κόμμα τον στήριξε.

Εντολή δεν εδόθη από πουθενά».

Δείτε τη συνέντευξη εδώ