ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι ήπια, συνδέει τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής και δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο να γνωρίσει τους οικισμούς και τη φύση της Μεσσηνιακής Μάνης με έναν πολύ πιο ολοκληρωμένο τρόπο από αυτόν του μέσου επισκέπτη.

Η διαδρομή:

Από την Καρδαμύλη θα ανέβουμε στο Πετροβούνι και στους Συνοικισμούς του Εξωχωρίου για να επιστρέψουμε από το χωριό της Αγίας Σοφίας με την ομώνυμη πανέμορφη εκκλησία. Η διαδρομή έχει θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο, στους οικισμούς αλλά και στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο Εξωχώρι που αποτελείται από 4 συνοικισμούς (Εξωχώρι, Νίκοβο, Πρίπιτσα και Χώρα) που συνέθεταν την παλιά Ανδρούβιστα που για αιώνες ήταν η πρωτεύουσα και το κέντρο της περιοχής. Εδώ θα κάνουμε στάση για καφέ και θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.

Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από τα ιστορικά μνημεία (οχυρό συγκρότημα) των Τρουπάκηδων ή Μούρτζινων στη παλιά Καρδαμύλη. Εδώ επίσης βρίσκονται και οι αρχαίοι τάφοι των Διόσκουρων. Πριν την επιστροφή θα υπάρχει δυνατότητα για μπάνιο στη παραλία των Ριτσών.

Βαθμός δυσκολίας: 1 (κατάλληλη η συμμετοχή αρχαρίων).

Ώρες πορείας: ~ 5

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 8:00 το πρωί. Για τη μετακίνηση, πέρα από τα οχήματα του συλλόγου, θα χρησιμοποιηθούν και ιδία μέσα.

Για δηλώσεις συμμετοχής, Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 21.00 μμ, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ.: 6977716580 και 6942233010