ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου, παρουσία του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και Αντιδημάρχων.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και αναφορά στο ρόλο της αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, με τον Υπουργό να σημειώνει τη σημαντική συνεισφορά των Δήμων από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Κικίλιας, επίσης, ενημέρωσε για πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο με στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση των δομών Υγείας, τον εξορθολογισμό του συστήματος μέσα από την κτηριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της χώρας, μέσω του RRF.

Ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος συζήτησε με τον Υπουργό για την πρόταση δημιουργίας σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πρόταση που έχει καταθέσει στον Υπουργό και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη. Επίσης ενημέρωση υπήρξε για τη συνεργασία του Δήμου με όλες τις δομές Υγείας της περιοχής, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Μεσσήνης για την άριστη συνεργασία που έχουμε. Αναγνωρίζω ότι η Τοπική αυτοδιοίκηση εδώ στη Μεσσηνία, εδώ στην Καλαμάτα βοήθησε ενεργά την Υγειονομική Περιφέρεια και εμάς όλους, το Νοσοκομείο μας, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, τους Σταθμούς του ΕΚΑΒ. Επαναλαμβάνω προχωράνε οι εμβολιασμοί μας σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και όλοι συμβάλλουμε σε αυτό, αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι συμβάλλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο να τηρούμε τα μέτρα και να προσέχουμε. Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, συνεργασίας και κοινής προσπάθειας που έχει αποφέρει αποτελέσματα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Να καλωσορίσω τον Υπουργό μας, Βασίλη Κικίλια στην περιοχή μας και στο Δημαρχείο. Στο πρόσωπο του να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση κάναμε αυτό που έπρεπε. Συνεργαστήκαμε με όλους, συνεργαστήκαμε με τις δομές Υγείας της περιοχής, με τον ΥΠΕάρχη ώστε να βοηθήσουμε και εμείς ώστε να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την πατρίδα μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Αναφέραμε στον Υπουργό ότι είμαστε εδώ, αν χρειαστεί σε οποιοδήποτε τομέα, ακόμα και αν χρειάζονται προσλήψεις, οπουδήποτε να βοηθήσουμε, να παραχωρήσουμε και άλλους χώρους και αν χρειαστεί να υποστηρίξουμε και ένα μέγα εμβολιαστικό κέντρο -εφόσον υπάρχουν εμβόλια βέβαια- να το πράξουμε για το καλό της περιοχής μας και να στηρίξουμε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία».