ΜΟΛΑΟΙ. «Αρωγό και συμπαραστάτη», έθεσε εαυτόν ο Νεοκλής Κρητικός, στην προσπάθεια του Δήμου Μονεμβασίας, να ιδρύσει Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων στη Νεάπολη, με επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Τριχείλη.

Ο κ. Κρητικός, μάλιστα, συνεχάρη τον κ. Τριχείλη για την πρωτοβουλία του αυτή, τονίζοντας:

«Είναι πλέον γνωστό ότι πέραν της ειδικής σχέσης που έχει η ευρύτερη περιοχή των Βατίκων με την ναυτιλία, σήμερα ο αριθμός των αξιωματικών και στελεχών πληρωμάτων όλων των τύπων πλοίων, οι οποίοι έχουν σχέση με τη λακωνική γη είναι ο μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλες, παραδοσιακές με τη ναυτιλία, περιοχές.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό στην κάθε περιοχή να ενισχύεται το βασικό χαρακτηριστικό, που μπορεί να την αναδείξει και αυτό για την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης δεν είναι άλλο από την ναυτοσύνη και την εκπαίδευση που πρέπει να προηγείται αυτής».

Η προσπάθεια του Δήμου Μονεμβασίας, για την προώθηση και οργάνωση κάθε δυνατής παράλληλης ενέργειας για την ευτυχή αποδοχή του αιτήματός του από την Κεντρική Διοίκηση, θα βρίσκει μόνιμο αρωγό τον Νεοκλή Κρητικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις