ΚΑΛΑΜΑΤΑ. «Το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, η δημοτική αρχή πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πεζογέφυρας στη Θουρία, σαν να επρόκειτο για ένα μεγαλόπνοο και μεγαλεπήβολο έργο. Αν και η τοπική κοινότητα Θουρίας και εγώ προσωπικά είχαμε φέρει επανειλημμένως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή εκώφευε για χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά», Δημήτρης Φαββατάς σχετικά με την παράδοση έργου στην Θουρία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με «ιδιαίτερες τιμές» και περισσές τυμπανοκρουσίες πραγματοποίησε το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, η δημοτική αρχή τα εγκαίνια της πεζογέφυρας στη Θουρία, σαν να επρόκειτο για ένα μεγαλόπνοο και μεγαλεπήβολο έργο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πεζογέφυρα μόλις 16 μέτρων προϋπολογισμού 107.000 €, η οποία είχε καταρρεύσει στις πλημμύρες του 2016. Τόσο η προηγούμενη αλλά κυρίως η παρούσα δημοτική αρχή χρειάστηκαν περίπου 5 χρόνια, για να αποπερατώσουν ένα περιορισμένου βεληνεκούς και προϋπολογισμού έργο, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να μην ταλαιπωρεί τόσα χρόνια τους συνδημότες μας, που το είχαν ανάγκη για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Αν και η τοπική κοινότητα Θουρίας και εγώ προσωπικά είχαμε φέρει επανειλημμένως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή εκώφευε για χρόνια. Και όταν επιτέλους εδέησε να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων και να πράξει το αυτονόητο, το παρουσίασε σαν ένα έργο – σταθμό για την τοπική κοινωνία.

Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους δημότες της Θουρίας και την πολύχρονη ταλαιπωρία τους και ευελπιστώ στο μέλλον τέτοια απλά αλλά και τόσο σημαντικά για την καθημερινότητα των κατοίκων έργα να αντιμετωπίζονται άμεσα και με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις