ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Προσωρινά κλειστά θα παραμείνουν τα Σπήλαια Διρού αφού εκεί εκτελούνται εργασίες στο πλαίσιο του έργου, «Αποκατάσταση και Ανάδειξη των Σπηλαίων και των Κτιριακών Εγκαταστάσεων Διρού Ν. Λακωνίας – Β΄φάση».

Αυτή η ενημέρωση προέρχεται από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., διαχειρίστρια Εταιρεία των Σπηλαίων Διρού.

Τι περιλαμβάνει το έργο που υλοποιείται;

Το έργο, το οποίο υλοποιείται από την ΕΤΑΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», περιλαμβάνει,

  • σειρά εργασιών αποκατάστασης και αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών, εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των Σπηλαίων Αλεπότρυπας και Βλυχάδας, όπως μεταξύ άλλων
  • την κατεδάφιση του υπάρχοντος Μουσείου και την ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του Μουσείου Προϊστορίας Σπηλαίων Μάνης.

Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 5.405.947 €, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αποσκοπούν στη διατήρηση, προστασία και αξιοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής του Διρού.

Τα Σπήλαια Διρού αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας και όπως αναφέρεται, «… πρόθεση της ΕΤΑΔ είναι να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να καθιερώνει τα Σπήλαια, ως σημαντικό αρχαιολογικό και πολιτιστικό προορισμό με έργα υποδομής που αποβλέπουν στη συνολική ανάδειξη των Σπηλαίων, στον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της Μάνης, αλλά και συνολικά της χώρας».

Και πότε ανοίγουν τα Σπήλαια;

Η αποπεράτωση του σημαντικού αυτού έργου θα αναδείξει πλήρως τα Σπήλαια Διρού, όπως αρμόζει σε ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο, τα οποία και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Η ΕΤΑΔ ΑΕ με νέα ανακοίνωση της θα προσδιορίσει την ημερομηνία έναρξης υποδοχής επισκεπτών στο προσεχές διάστημα.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις