ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συνάντηση με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων των 5 Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Παρασκευή 28 Μαΐου, στην Τρίπολη.

Στην ωριαία και πλέον συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Συγκεκριμένα, η θεματολογία της συνάντησης περιελάμβανε το θέμα του νέου ΕΣΠΑ και τον ρόλο των Επιμελητηρίων σχετικά με το οποίο συμφωνήθηκε να υπάρξουν κοινές δράσεις και κοινή πορεία.

Εξ άλλου, συμφωνήθηκε ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης θα πρέπει να έχει διακριτό ρόλο ως προς τις προτεραιότητες των χρηματοδοτήσεων.

Εξετάστηκε επίσης και το θέμα των ενισχύσεων με 40.000.000 ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2021 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έπληξε η πανδημία, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για όσους επιχειρηματίες δικαιωθούν στις ενστάσεις που υπέβαλαν.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι επιβάλλεται να συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων, τόσο με οριζόντια δράση από τις Περιφέρειες, όσο και κεντρικά από την πολιτεία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, Αργολίδας Φώτης Δαμούλος και Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις