ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Σύλλογος Πεζοπόρων - Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» διοργανώνει άλλη μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση σε παραποτάμια διαδρομή ξεκινώντας από τους Κάτω Αμπελόκηπους καταλήγοντας στην Φοινικούντα. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η πεζοπορία συνολικής απόστασης 14 χλμ, έχει οριστεί η 6η Ιουνίου 2021.

Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας κ. Δημοσθένης Κορδός, εμπνευστής της συγκεκριμένης διαδρομής, καταγόμενος από τους Κάτω Αμπελόκηπους, προσκάλεσε τον δραστήριο σύλλογο να γνωρίσουν οι φυσιολάτρες του το «Μηναγιώτικο Μονοπάτι Natura 2000», το οποίο βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό τοπίο και σε ένα ιδιαίτερο οικοσύστημα σπάνιας βιοποικιλότητας της Νότιας Μεσσηνίας.

Πρόκειται για το μοναδικό μονοπάτι, που διαπερνά προστατευόμενη περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, σπάνιας βιοποικιλότητας με ιδιαίτερους περιβαλλοντικούς και πολιτισμικούς πόρους.

Το μονοπάτι διαπερνά το μοναδικό αυτοφυές ιστορικό πευκοδάσος της Νότιας Μεσσηνίας, όπου έλαβε χώρα η πρώτη πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων (Μάχη Κάτω Μηναγίων, 03.03.1825), καθώς και τον επιβλητικό υδρόμυλο «Μασούρα».

Βαθμός δυσκολίας: Α΄ ενδείκνυται για όλη την οικογένεια.

Διαδρομή: Σε παραποτάμιο μονοπάτι με πλούσια βλάστηση.

Μετακίνηση: Με λεωφορείο 50άρι με πληρότητα των 85% θέσεων. Κατά την εξόρμηση θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις). Στο τέλος οι πεζοπόροι θα χαρούν το θαλασσινό μπάνιο τους στην Φοινικούντα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλείσθε σε επικοινωνία τις απογευματινές ώρες: Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 697 425 2234.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις