ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τις εξελίξεις στο θέμα του Φυσικού Αερίου και την ανάγκη αντίδρασης του ΠΕΣΥΠ τονίζουν σε ανακοίνωση του ο περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Ολόκληρη η επερώτηση:

Ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι: «Άδειες διανομής φυσικού αερίου για τους δήμους Τρίπολης και Κορίνθου χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στην HENGAS, με αποφάσεις της οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ στις 2 και 3 Μαρτίου 2021.... Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για περαιτέρω ανάπτυξη στην Πελοπόννησο η HENGAS προγραμματίζει την παρουσία της σε νέες πόλεις. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Άργους μέχρι το τέλος του έτους μέσω σύνδεσης με το δίκτυο ΕΣΦΑ, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η επέκταση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη αρχικά με CNG και στη συνέχεια με LNG, μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του κεντρικού αγωγού από τον ΔΕΣΦΑ, οπότε και θα τροφοδοτηθούν μέσω αγωγού…»

Συνεπώς επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει στόχο την υποστήριξη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και όχι των κοινωνικών αναγκών, «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη σταθερή μέχρι σήμερα στάση του Περιφερειάρχη για το θέμα της σύνδεσης όλων των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου της ΔΕΔΑ.

Η κυβέρνηση, «προσέφερε» κατ’ αρχάς την Τρίπολη και την Κόρινθο σε ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να «δώσει» και τις υπόλοιπες πόλεις στην εκλεκτή της ιδιωτική της εταιρεία.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.

Κύριε Πρόεδρε και κύριε Περιφερειάρχη

Επειδή παρότι εδώ και 3 μήνες υπάρχουν αυτές οι σοβαρές εξελίξεις δεν κρίνατε σκόπιμο να φέρετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρότι το ΠΕΣΥΠ έχει αποφασίσει. Προφανώς διότι είστε υπέρ της πλήρους υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όμως τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μην έχουμε ρόλο και λόγο.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας ρωτάμε:

  1. Συμφωνείτε να καταγγείλουμε με ένταση και αποφασιστικότητα όλες τις παρατάξεις του ΠΕΣΥΠ την κυβερνητική πολιτική για το θέμα του Φυσικού Αερίου και να απαιτήσουμε να ανακληθεί και να γίνει απολύτως σεβαστή η απόφαση του ΠΕΣΥΠ η οποία μεταξύ των άλλων τονίζει: «…Το ΠΕΣΥΠ απαιτεί να συνδεθούν οι πόλεις της Πελοποννήσου με το δίκτυο του φυσικού αέριου από τη Δημόσια Επιχείρηση το συντομότερο δυνατό και επιμένει ότι η ένταξη στο δίκτυο του φυσικού αέριου από τη δημόσια ΔΕΔΑ και μόνο από δημόσιο φορέα είναι πολύ σημαντική για την Πελοπόννησο, διότι θα δώσει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της Πελοποννήσου…» ;
  2. Αν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης για την Κόρινθο τη Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη και αν έχετε ενημέρωση ποιο είναι αναλυτικά το σχέδιο της HENGAS για την Κόρινθο τη Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη; Άργους, του Ναυπλίου, της Σπάρτης και την Καλαμάτας.
  3. Τι εξελίξεις υπάρχουν και τι προοπτικές για ανάληψης κατασκευής των δικτύων και της τροφοδοσίας για το Άργος, το Ναύπλιο τη Σπάρτη και τη Καλαμάτα από τη δημόσια ΔΕΔΑ;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις