ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε κοινή παρέμβαση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λακωνίας με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη (Νέα Πελοπόννησος), κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέγα ζήτημα δημόσιας υγείας που τίθεται αλλά και τη διακινδύνευση του Τουρισμού, στη Λακωνία, «…λόγω έλλειψης προγράμματος κουνουποκτονίας από την Περιφερειακή Αρχή».

Επιβάρυνση των Δήμων

Βέβαια η Ντία Τζανετέα, ο Ηλίας Κανελλάκης, ο Μπάμπης Σκούρος και ο Μιχάλης Σταματάκος σημειώνουν με νόημα πως, «…είναι βέβαια θετικό ότι την απουσία της Περιφέρειας καλύπτουν αποκλειστικά οι Δήμοι της Λακωνίας με όποια μέσα διαθέτουν».

Το κείμενο της παρέμβασης έχει ως εξής:

«Μεγάλο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στη Λακωνία λόγω έλλειψης προγράμματος κουνουποκτονίας από την Περιφερειακή Αρχή.

Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Ιουνίου και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο διαγωνισμός για την εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης ανωφελών κουνουπιών και του ιού του Δυτικού Νείλου.

Η όλη κατάσταση όπως διαμορφώνεται θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία με τις όποιες ασθένειες μεταδίδονται με διαβιβαστές (ελονοσία κτλ). Είναι βέβαια θετικό ότι την απουσία της Περιφέρειας καλύπτουν αποκλειστικά οι Δήμοι της Λακωνίας με όποια μέσα διαθέτουν.

Ευχόμαστε οι ακροβασίες και οι πειραματισμοί της Περιφερειακής Αρχής να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των φιλοξενούμενών μας εν όψει και της τουριστικής περιόδου».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις