ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η πρόοδος του προγράμματος δακοκτονίας στη Μεσσηνία αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης εργασίας που ο αντιπεριφερεάρχης Στάθης Αναστασόπουλος συγκάλεσε στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, χθες Πέμπτη 3 Ιουνίου.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των διευθυντών ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκου Σκούλικα και Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλου, καθώς και άλλων υπηρεσιακών στελεχών, έγινε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά η ανάρτηση των παγίδων για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών, σε εφαρμογή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει στους προσωρινούς αναδόχους να εργαστούν πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και κριθούν οι οριστικοί ανάδοχοι.

Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη διενέργεια των ψεκασμών δακοκτονίας -και συγκεκριμένα στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών των συμμετασχόντων, ενώ οι πρώτοι ψεκασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρχές Ιουλίου.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, λόγω έλλειψης προσφορών, δεν προκύπτει ανάδοχος για διενέργεια της δακοκτονίας σε συνολικά 10 χωριά και συγκεκριμένα σε Προσήλιο, Νομιτσί – Θαλάμες, Εύα – Καλαμαρά, Βελίκα, Αγριλόβουνο και Ανδανία – Φίλια – Λουτρό. Το ζήτημα, όπως τονίστηκε, αντιμετωπίζεται με νέο διαγωνισμό, ο οποίος θα έχει πιο σύντομη διαδικασία, λόγω του περιορισμένου οικονομικού του μεγέθους.

Τέλος, στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι προχωρεί μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού -τομεαρχών δακοκτονίας και εργατών-, προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του προγράμματος, η δαπάνη για το οποίο στο σύνολο της Μεσσηνίας ανέρχεται σε περίπου 2.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις