Γράφει ο Δημήτρης Νταλιάνης*

Για άλλη μια χρονιά θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Θα ακουστούν ωραία μηνύματα από αυτούς που προωθούν την καταστροφή του, που φτιάχνουν του καθεστώτος την αγιογραφία με κάθε είδους μηχανορραφία.

Στην περιοχή μας, πάλι ο Ευρώτας θα ρέει κατσίγαρο.

Τα σχέδια για την μόλυνση του νερού και του αέρα με το σκουπιδοεργοστάσιο, όπως και η τοποθέτηση ανεμογεννητριών και μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων προχωρούν.

Το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό, βουλευτές του «μένουμε Ευρώπη» και υποτακτικοί αυτοδιοικητικοί, πουλάνε σανό περί προστασίας και ανάπτυξης.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, διαρκής αγώνας.

Η προστασία του περιβάλλοντος περνά μέσα από την αντιμετώπιση της επίθεσης για το 8ωρο (ρεπό των golden boys της κυβέρνησης), τον πτωχευτικό κώδικα, την κατάσχεση των σπιτιών στον Νέο Κόσμο στην Σκάλα από τα «κοράκια», τον αγώνα για την Δημόσια Υγεία κ.α.

Η συνεχιζόμενη πανδημία, με ευθύνη του συστήματος, καταγράφει 12.000 νεκρούς στην πατρίδα μας, περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και τρομακτική αύξηση κερδών τμημάτων της πλουτοκρατίας.

Πρέπει να αναστοχαστούμε την ανάγκη της δημιουργίας νέων κοινωνικών αγώνων ενάντια στα κέρδη τους, για να επανέλθει η αλληλεγγύη των κοινωνιών.

Γιατί το κέρδος είναι υπεύθυνο για όλη την κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή που ζούμε.

Καλούμε όλους τους δημότες να πρωταγωνιστήσουν μαζί με την επιτροπή αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα, γράφοντας Ιστορία.

(*) Επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» στον Δήμο Ευρώτα, Γεωπόνος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις