ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας το Σάββατο, 12 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο προαύλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας.

Θέματα

Τα θέματα είναι ο απολογισμός δράσης του απερχόμενου ΔΣ, ο οικονομικός απολογισμός, ο προγραμματισμός δράσης, εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την πραγματοποίηση των εκλογών.

Από το Σωματείο αναφέρουν

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε πλούσια δράση με τους συναδέλφους στην αντιπαράθεση με όλες τις κυβερνήσεις το Υπουργείο Εργασίας. Με αιχμή την πάλη για υγεία και τις συντάξεις. Ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού δεν σταματήσαμε την πάλη μας.

Αναπτύξαμε την αλληλεγγύη, τη βοήθεια προς συναδέλφους και τις οικογένειές τους, με τη λογική “ένας για όλους κι όλοι για έναν”. Όσο πιο ισχυρό είναι το Σωματείο, όσο περισσότεροι συνταξιούχοι είναι στη μάχη, τόσο πιο ισχυρό είναι το όπλο μας απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, είναι το αποκούμπι μας για κάθε πρόβλημα. Όταν παλεύουμε οργανωμένα, μαζικά, ενωμένοι τότε μπορούμε να βάζουμε φρένο στα σχέδια των κυβερνήσεων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το προηγούμενο διάστημα δώσαμε πολλές μάχες.

Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας. Με τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. και μέσα από την πλούσια συζήτηση που θα γίνει, σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη ζωή και τη δράση του Σωματείου, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τους αγώνες μας, να διαμορφώσουμε τις βάσεις για να ζήσουμε καλύτερα εμείς, οι οικογένειές μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Μαζί με τους εργαζόμενους χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και εργοδοσίας να νομοθετήσει το 10ωρο, την απλήρωτη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες, να χτυπήσουν την συνδικαλιστική δράση, να βάλουν νέα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 10 Ιούνη στις 11 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που δεν είναι για συζήτηση, δεν παίρνει βελτίωση, μόνο απόσυρση.

Οι συνταξιούχοι δεν αποδεχόμαστε τις συντάξεις πείνας».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν

  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία του νομού μας
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.)
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
  • Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 €, από 384 € που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων
  • Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τώρα όλα τα αναδρομικά δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα
  • Να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη και το ΕΚΑΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις