ΣΠΑΡΤΗ. Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, συναντήθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης το μεσημέρι της Δευτέρας 7/6.

Τι συζητήθηκε

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της κατάστασης που επικρατεί στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Παρόρι, του Δήμου Σπάρτης και η προοπτική της αναβάθμισής της.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Μια καλή συνεργασία είχα και πάλι, με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού.

Αντικείμενο αυτής ήταν η δυνατότητα της αναβάθμισης των σπουδών στην ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης. Μαζί μου ήταν και ο φίλος Σπαρτιάτης αρτοποιός Νίκος Μάζης, ο οποίος για αρκετά χρόνια δίδαξε στο Παρόρι και περιέγραψε στη Διοίκηση την εμπειρία του. Πρότεινε, μάλιστα, να ιδρυθεί Τμήμα ειδικότητας Αρτοποιίας στη Σπάρτη, πρόταση την οποία απεδέχθη ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, περιγράφοντας όμως και τις προϋποθέσεις για αυτό το εγχείρημα. Υπήρξε η βούληση να καταβληθεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για την εκπλήρωσή τους.

Κατά τη συνάντηση αυτή επικοινώνησα επίσης και μετά από αίτημά του και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Υδραυλικών Λακωνίας Σωτήρη Ηλιόπουλο, ο οποίος ζήτησε από τον Διοικητή του Οργανισμού κάτι αντίστοιχο, την δημιουργία Τμήματος Μαθητείας Ειδικότητας Υδραυλικών στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ του Παρορίου.

Οι προτάσεις αυτές προέρχονται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματικούς κλάδους της Λακωνίας και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που έχει κάθε εγχείρημα. Αυτό που μας κάνει αισιόδοξους είναι η θετική ανταπόκριση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ σε αυτές.

Θα είμαι σε επικοινωνία με τους φορείς για την επιτυχή κατάληξη αυτής της προσπάθειας…».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις