Γράφει ο Δημήτρης Πανάγος

ΛΑΚΩΝΙΑ. Κάλεσμα στους Λάκωνες εργαζόμενους του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, εν γένει, να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 10ης Ιουνίου εναντίον του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, που τώρα συζητείται στις επιτροπές της Βουλής, απηύθυναν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας Νίκος Μηνακάκης και ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ Κωνσταντίνος Σταμάτης.

Με σύντομη συνέντευξη τύπου σε τοπικά μέσα, κάλεσαν τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/6, στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, στη Σπάρτη, και στην πορεία που θα ακολουθήσει, προκειμένου να δοθεί από κοινού απάντηση στην Κυβέρνηση για το «νομοσχέδιο – έκτρωμα» του κ. Χατζηδάκη.

Οι 2 κεντρικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων της Λακωνίας στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ανέλυσαν τα κεντρικά σημεία του απεχθούς Νομοσχεδίου και δεσμεύτηκαν σε ενωτική αντιμετώπισή του.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας Νίκος Μηνακάκης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση 17 με 18 του μήνα. Για τους εργαζόμενους διακυβεύονται δικαιώματα αιώνων.

Επενδύουμε στην επιχειρηματολογία. Θα αποδείξουμε στην πράξη πως ακόμα κι αυτά που λανσάρονται ως θετικά για τον εργαζόμενο, είναι αρνητικότατα.

Οι τροποποιήσεις που σημειώθηκαν στη διαβούλευση ήταν αρνητικές.

Στο πλευρό μας θα πρέπει να είναι και ο εργοδότες, από εμάς ζουν, με εμάς συνεργάζονται, και εμείς επενδύουμε σε αυτούς και αυτοί σε εμάς».

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ Κωνσταντίνος Σταμάτης, εκτός των άλλων, σημείωσε:

«Κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εμφανίσουν και θετικά σημεία στο νομοσχέδιο. Αυτό είναι παραπλανητικό, δεν υπάρχει κανένα θετικό.

Όπως π.χ. η μετατροπή του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) σε Ανεξάρτητη Αρχή. Είναι μεγάλη παγίδα.

Το ΣΕΠΕ γίνεται κάτι σαν το ΕΣΡ. Ενώ η ευθύνη για τα εργασιακά και ο έλεγχος βρίσκονται τώρα στο υπουργείο Εργασίας, με το νέο νομοσχέδιο μεταφέρονται σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, και θα έρχεται μετά η Κυβέρνηση και θα λέει, “… δεν μπορώ να παρέμβω στις Ανεξάρτητες Αρχές..».

Η κοινή συνέντευξη Τύπου Νίκου Μηνακάκη – Κώστα Σταμάτη

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις