ΣΠΑΡΤΗ. Με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Απόστ. Αβδελάς και Κων/νος Χήτας, τονίζουν στους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υποδομών την ανάγκη χωροθέτησης και δημιουργίας Βιομηχανικής Περιοχής στη Σπάρτη.

Η Ερώτηση

Θέμα: «Ανάγκη χωροθέτησης και δημιουργίας Βιομηχανικής Περιοχής στην Σπάρτη»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, η Σπάρτη παραμένει εγκλωβισμένη στην πολιτική της απλής αστικής διαχείρισης και εξακολουθεί να μη δίνει απαντήσεις στις σύγχρονες ανάγκες, ώστε να καταστεί μια σύγχρονη και βιώσιμη πόλη με οραματικό σχεδιασμό.

Σήμερα, 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα διαθέτουν μια θεμελιακή και ακαταμάχητη υποδομή ανάπτυξης, που είναι οι Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) και τα Βιοτεχνικά Πάρκα (ΒΙ.ΠΑ.).

Οι Βιομηχανικές Περιοχές και τα Βιομηχανικά Πάρκα δημιουργήθηκαν με βάση τον Ν.2545/1997, σε ένα πλαίσιο Συμφωνίας Ανάπτυξης των Δήμων με τους πολίτες, με τις επιχειρήσεις και με τους κοινωνικούς φορείς. Υπάρχουν, πλέον, τα κατάλληλα εργαλεία και παραδείγματα, που αποτελούν μονόδρομο για τον Δήμο Σπάρτης, ώστε να προχωρήσουν κατάλληλες λύσεις, οι οποίες θα βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης την περιοχή.

Εν ολίγοις, βλέποντας τα παραδείγματα άλλων πόλεων, πραγματικά, απορούν οι κάτοικοι της Σπάρτης, γιατί ο τόπος τους παραμένει σε χρόνια αδράνεια, στασιμότητα, μαρασμό και υπανάπτυξη.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να εξετάσετε το ως άνω αίτημα, κατά το μερίδιο δικαιοδοσίας που σας αναλογεί και να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μπουν σε τροχιά υλοποίησης η χωροθέτηση και η δημιουργία Βιομηχανικής Περιοχής στην Σπάρτη, με στόχο να καταστεί η τελευταία μια σύγχρονη και βιώσιμη πόλη, με οραματικό σχεδιασμό, που θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις