ΛΑΚΩΝΙΑ. Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί ταγοί της Λακωνίας, ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», στις μαθήτριες και τους μαθητές που ρίχνονται από σήμερα στη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, εμψύχωσαν τους διαγωνιζόμενους των Πανελλαδικών, για καλά αποτελέσματα.

Το μήνυμα του Σταύρου Αραχωβίτη

«Για κάθε πειθαρχημένη προσπάθεια υπάρχει πολλαπλή ανταμοιβή»

Jim Rohn, 1930-2009, Αμερικανός συγγραφέας

Μια σκληρή προσπάθεια φτάνει στην κορύφωσή της για χιλιάδες νέες και νέους τις επόμενες ημέρες. Αγώνες, αγωνίες, ενδεχομένως και θυσίες όλης της οικογένειας, μπαίνουν στην τελική ευθεία. Βέβαια, η ζωή συνεχίζεται και μετά τις εξετάσεις! Το καλοκαίρι και η ξεκούραση έρχονται. Ο αναστοχασμός για τις επιλογές του μέλλοντος αρχίζει μετά.

Προς το παρόν, συγκεντρώνουμε δυνάμεις, γνώσεις και ψυχραιμία και ριχνόμαστε στην μάχη. Έχετε δίπλα σας τους γονείς, τους δασκάλους και όσους σάς αγαπούν, σάς συμπαρίστανται και σάς στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Κουράγιο, δύναμη, αισιοδοξία και υγεία στην πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής σας. Μπορεί η καραντίνα να μάς έκλεισε μέσα αλλά έφτασε η ώρα να ανοίξετε τα φτερά σας και να κυνηγήσετε τα όνειρα σας.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

Το μήνυμα του Θεόδωρου Βερούτη

Αγαπητά μας παιδιά, όλα εσείς, που αναμετριέστε από σήμερα με τη δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων, να ξέρετε ότι στεκόμαστε στο πλάι σας με μεγάλο σεβασμό και αγάπη, για τον αγώνα, που καταβάλατε όλη τη χρονιά , υπό τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

Κάντε την προσπάθειά σας, τις επόμενες ημέρες, με νηφαλιότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, αλλά και με την βεβαιότητα ότι το ταξίδι της κατάκτησης της γνώσης είναι συνεχές και σίγουρα δεν τελειώνει εδώ.

Διεκδικείστε το μέλλον σας με υπομονή, επιμονή αλλά και την πεποίθηση, ότι ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος, που ζει την ζωή του σύμφωνα με τα δικά του όνειρα και τις δικές του αξίες.

Αποτελείτε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Το μήνυμα του Πέτρου Δούκα

Καλή Επιτυχία σε όλους τους Μαθητές και Μαθήτριες που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Ξέρω ότι έχετε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, έχετε ξενυχτήσει πολλά βράδια και μαζί με εσάς οι γονείς σας!

Όσοι δεν τα καταφέρετε φέτος μην απογοητεύεστε! Η παγκόσμια αγορά προσπαθεί να ικανοποιήσει δισεκατομμύρια εύλογες ανθρώπινες επιθυμίες!

Θα βρείτε τον δικό σας χώρο και ρόλο και ρυθμό!

Απλά προσπαθήστε να γίνετε όσο πιο καλοί μπορείτε σε ότι κάνετε!

Προσπαθήστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων!

Να δίνετε κάτι περισσότερο απ´ ότι περίμεναν από σας!

Μακριά από συνήθειες του τύπου «δεν ήξερα, δεν με ενημέρωσαν»! Να ακολουθείτε την Σωκρατική προσταγή: «Να βελτιώνεσαι από μόνος σου και να κάνεις και τους άλλους καλύτερους»!

Και θα δείτε ότι θα μπορέσετε να χαράξετε και να διαγράψετε το δικό σας λαμπρό μέλλον!

Καλή Επιτυχία!

Το μήνυμα του Πέτρου Ανδρεάκου

Αγαπητά μου παιδιά,

Η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερη για όλους μας. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και δύσκολες. Οι δοκιμασίες όμως -όσο δύσκολες κι αν είναι- μας κάνουν πάντα δυνατότερους.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν την πρώτη μα όχι και την τελευταία μεγάλη πρόκληση για εσάς. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η διαδικασία και μόνο θα σας δώσει ένα μεγάλο μάθημα, ενώ οι αναμνήσεις των σχολικών σας χρόνων θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα. Η προσπάθειά σας να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα.

Το μήνυμα της Ντίας Τζανετέα

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

Αρχίζουν σε λίγες ώρες οι Πανελλήνιες εξετάσεις και νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου καλή επιτυχία. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία από τις πρώτες δοκιμασίες και ένας μόνο σταθμός στην πορεία της ζωή σας και τις μέρες αυτές θα χρειαστεί να οπλιστείτε ψυχραιμία και επιμονή.

Διεκδικήστε με πείσμα τους στόχους σας! Διεκδικήστε τα όνειρά σας. Η ζωή σας ανήκει!

Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ δύναμη και υπομονή στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς σας που στηρίζουν την προσπάθειά σας και μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις