ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Συλλαλητήρια προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο απευθύνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας, την Τετάρτη 16/6, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης στις 19:00, ενάντια στο «αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα», Χατζηδάκη.

Συμμετοχή στο κάλεσμα και το συλλαλητήριο έχει γνωστοποιήσει και η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στην απεργία της 16/6.

Κάλεσμα από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας και τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

«Αγωνιζόμαστε ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα που αποσκοπεί στην κατάργηση του 8ώρου και στο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που αντί για κλιμάκωση του αγώνα και ενάντια στις αγωνιστικές διαθέσεις των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν στις 10 Ιούνη και σε συνεννόηση με κυβέρνηση και εργοδοσία αποφάσισαν την λήξη των αγώνων και που τους υπονόμευαν από την αρχή.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου - εκτρώματος καθώς και των προηγούμενων αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι. Έχουμε την δύναμη. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, γνωστοποιήθηκε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός εργασίας φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, αύριο 16 Ιούνη. Ο αγώνας για να αποσυρθεί πρέπει να συνεχιστεί και να μη σταματήσει. Ακόμα και να ψηφιστεί, ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει για να ακυρωθεί στην πράξη το ξήλωμα του 8ωρου και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει θετική πείρα, έχει ακυρώσει ξανά αντιλαϊκά νομοσχέδια που έμειναν στα χαρτιά.

Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο 16 Ιούνη. Το δηλώνουμε ξανά:

Δεν θα μείνουμε θεατές στην ισοπέδωση της καθημερινότητάς μας και των δικαιωμάτων μας. Συμμετέχουμε στην απεργία, Τετάρτη 16/6»

Από την Ομάδα Γυναικών Σπάρτης

«Η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, μέλος της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες του μόχθου να δώσουμε νέο μαζικό μαχητικό "παρών" στο συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας και η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία", παράταξη του ΠΑΜΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που διαλύει τις ζωές μας, την Τετάρτη 16.6.2021, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, στις 7:00 το απόγευμα.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου - εκτρώματος. Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις