ΓΥΘΕΙΟ. Με την πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης κα Αναστασία Κανελλοπούλου συναντήθηκε, την Παρασκευή 11/6, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος.

Τι συζητήθηκε στο Δημαρχείο ΜΟΙΡΟΛΟΪ

Η ολοκλήρωση των εργασιών και η υποβολή του φακέλου προκειμένου να ενταχθεί το Μανιάτικο Μοιρολόι στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε.

Μικρή αναδρομή

Υπενθυμίζεται πως για την επίτευξη του σκοπού αυτού, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σπάρτης και πληθώρα πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων της Μάνης, έχουν συστήσει ομάδα μελέτης με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του Μανιάτικου Μοιρολογιού».

Τον Μάρτιο του 2020 το Μανιάτικο Μοιρολόι είχε περάσει με επιτυχία το στάδιο της Α' Φάσης και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και η Β' Φάση, δηλαδή η υποβολή δελτίου προς επεξεργασία στη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Δράσεις

Ο Δήμαρχος συζήτησε με την Πρόεδρο του Ινστιτούτου σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις του Δήμου που πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για την προστασία και προβολή του Μανιάτικου Μοιρολογιού, όπως η διοργάνωση σχετικής επιστημονικής ημερίδας.

Τέλος, από το νέο διδακτικό έτος θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις