ΛΑΚΩΝΙΑ. «Ειδοποιηθήκαμε πως μια φώκια monachus monachus είχε βγεί στην παραλία Αμμίτσα στο Παλαιόκαστρο.

Άμεσα οι εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο και κατά την άφιξη τους πανικόβλητα παιδιά φώναζαν πως έρχεται η φώκια.

Για την ασφάλεια των λουομένων τους βγάλαμε όλους έξω από το νερό.

Από τους λουόμενους και κατασκηνωτές πληροφορηθήκαμε πως η φώκια είχε βγεί στην άμμο για αρκετές ώρες και πως τα παιδιά θεωρώντας πως είναι τραυματισμένη ή άρρωστη της έριχναν νερό και την πλησίαζαν πολύ .

Να σημειώσουμε πως αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο καθώς είχαμε να κάνουμε με ένα άγριο ζώο που δεν γνωρίζουμε πως θα συμπεριφερθεί και την παρουσία μας μάλλον την θεωρεί απειλεί.

Οι εθελοντές μας σε επικοινωνία με τον ΑΡΙΩΝ που ειδοποίησε την Mom , έμειναν ως το σούρουπο με τους κολυμβητές έξω από το νερό, χωρίς η φώκια να ξαναεμφανιστεί.

Πιθανόν η φώκια να απομακρύνθηκε από την περιοχή και να μην ξαναεμφανιστεί στα ρηχά, πιθανόν όμως και να ξαναεμφανιστεί αύριο, ή κάποια από τις επόμενες ημέρες.

Σε τέτοια περίπτωση αν οι λουόμενοι διαπιστώσουν την παρουσία της στα ρηχά, γίνεται σύσταση οι λουόμενοι και ειδικά τα παιδιά να βγούν αμέσως από το νερό και σε κάθε περίπτωση να κρατηθούν μακριά από το ζώο, είτε αυτό είναι στα ρηχά, είτε βγεί στην άμμο.

Το ζώο μπορεί να είναι άρρωστο η να θέλει να ξεκουραστεί.

Παρότι δεν είναι επιθετικά ζώα ακόμη και με τέτοιες προθέσεις η επαφή μαζί του είναι πολύ επικίνδυνη, για αυτό κρατιόμαστε μακριά δεν το ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ και αμέσως ειδοποιούμε το Λιμεναρχείο την Mom ή το Σύλλογο μας στα τηλέφωνα 6977887292 και 6948525841.

Οι οδηγίες δόθηκαν από τους συνεργάτες μας στην Mom».

Το υλικό είναι από τον Clayton Preston και τον ευχαριστούμε .

Η φωτογραφία από την Σοφία Λιάπη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις