«Γιορτή του Δάσους» στην Καστάνιτσα Κυνουρίας
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Γιορτής του Δάσους 2012» που διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Καστάνιτσα Κυνουρίας από το Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την γενική ενημέρωση, τη ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 21 Ιουλίου με δημοτική βραδιά στη Καστάνιτσα στη Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη και ολοκληρώνονται την Τρίτη 14 Αυγούστου. Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετέχει σε αυτές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:30μμ: Παρουσίαση της Προστατευόμενης Περιοχής Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καστάνιτσας από τους ξεναγούς του Φορέα Διαχείρισης.
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:00μμ: Περιβαλλοντικές δραστηριότητες με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα του Πάρνωνα, ζωγραφική και άλλα ομαδικά παιχνίδια.
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού σχεδιάζει να συνεχίσει ανάλογες δράσεις, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μικρών μαθητών και των πολιτών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν στην ευαίσθητη περιοχή του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.