ΣΠΑΡΤΗ. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας γιατί κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες και με μακρά απουσία από τη δια ζώσης διδασκαλία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πέτυχαν αξιόλογα αποτελέσματα», περιγράφει ο Δ/ντης του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης, Κώστας Γιαννουλέας, τις «..ποικίλες δράσεις που πραγματοποίησε το Σχολείο και τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο».

Η Μαρία Νεφέλη Καρβούνη

Ο Δ/ντης συγχαίρει τη Μαρία Νεφέλη Καρβούνη που διακρίθηκε σε 2 διαγωνισμούς:

  • Στον διαγωνισμό μαθητικού δοκιμίου, που διοργανώθηκε από το Δήμο Σπάρτης σχετικά με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, και στον οποίο απέσπασε το Α’ βραβείο και
  • στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ) στα μαθηματικά «Ο Θαλής», και προκρίθηκε για να συμμετάσχει στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, «Ο Αρχιμήδης»

«Διακόσια χρόνια από το 1821»

Το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης μας συμμετείχε για 3η φορά στον διαγωνισμό για τα «Διακόσια χρόνια από το 1821» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Γ΄ Τάξη δημιούργησαν 3 ταινίες μικρού μήκους

Η μία με τίτλο, «Ο θρυλικός Ναύαρχος Κωνσταντίνος Κανάρης» και δημιουργήθηκε από τους μαθήτριες Ιωάννα Γιαννιού και Νεφέλη Καρβούνη και το μαθητή Ιωάννη Κουλογεωργίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μαρία Θεοφιλάκου.

Η δεύτερη με τίτλο, «Ο πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας», δημιουργήθηκε από τη μαθήτρια Ηλιάνα Μαρκοπούλου και το μαθητή Κων/νο Καπονικολό, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γεωργία Λιανού. Η τρίτη με τίτλο, «Η λόγια Ευανθία Καΐρη», δημιουργήθηκε από τους μαθητές Νίκο Σκιαδά, Θεόδωρο Σοφό και τη μαθήτρια Μαρία Βάρλα με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παναγιώτα Ζέρβα και απέσπασε τιμητικό βραβείο (όπως είχε συμβεί και τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη).

Θεατρική παράσταση

Στο πλαίσιο των δράσεων του Σχολείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση, «Οι ήρωές μας πάνε στον παράδεισο», ενώ μαθητές και μαθήτριες από το Β1 Τμήμα του Σχολείου παρουσίασαν διαδικτυακά το θεατρικό μονόπρακτο «Το κρυφό σχολειό».

Σχολική εφημερίδα

Μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών είχε το πολιτιστικό πρόγραμμα, «Η σχολική μας εφημερίδα», στο οποίο μαθητές και μαθήτριες υπό την επίβλεψη της φιλολόγου κας Φωτεινής Σαχάμη ενθαρρύνθηκαν να εκφραστούν ελεύθερα συντάσσοντας και δημοσιεύοντας άρθρα τους για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

«Ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας για την προσπάθειά τους», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννουλέας.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις