ΣΠΑΡΤΗ. Στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Τετάρτης 30/6, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Σκοπός του βουλευτή, το να ενημερωθεί για την πορεία των έργων αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου.

Τον κ. Δαβάκη συνόδευσε και ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών η αρχαιολόγος κ. Χαρά Γιαννακάκη, στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ).

Δηλώσεις Δαβάκη

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα το Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης για να δω από κοντά τις εργασίες της αποκατάστασής του.

Είναι ένα έργο που οραματίστηκε και αγωνίστηκε γι’ αυτό η κοινωνία των πολιτών της Σπάρτης, με την ίδρυση του αρχαιόφιλου συλλόγου “Γιτιάδας”, για να ακολουθήσει η “συμμαχία” του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος J.M.Kaplan Fund με το Διάζωμα, που χρηματοδότησαν τις αναγκαίες μελέτες.

Όμως η πολιτική βούληση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ένταξή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (αφού το έθεσε σε προτεραιότητα) στο ΠΕΠ με προϋπολογισμό 1.600.000 €, η όπως πάντα καλή δουλειά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) και των στελεχών της και ο εξαιρετικός μελετητής του έργου Γουλιέλμος Ορεστίδης, ήταν οι αναγκαίοι όροι για να αρχίσει να γίνεται το όνειρο πραγματικότητα…

Ευχαριστώ από καρδιάς την αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ κ. Χαρά Γιαννακάκη για την εξαιρετική ξενάγηση και την ενημέρωση για την πορεία των εργασιών, κάτω από τον καυτό ήλιο της “κοίλης Λακεδαίμονος”..!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις