ΛΑΚΩΝΙΑ. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει την ίδρυση ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτή στο ΕΠΑΛ Σπάρτης, αν και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους εργαζόμενους σπουδαστές είναι μεγάλο.

Με αυτό τον τρόπο στέκεται και απέναντι, «στην πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σπάρτης, την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Σπάρτης και τη θετική εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας», αναφέρει ο κ. Στ. Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο βουλευτής, μάλιστα, φέρνει, με Ερώτησή του, το σημαντικό αυτό θέμα στη Βουλή, ζητώντας την αναθεώρηση της σχετικής υπουργικής απόφασης και την έγκριση της λειτουργίας της ειδικότητας, που θα ικανοποιήσει την επιθυμία νέων εργαζομένων να εγγραφούν σε αυτήν.

Η Ερώτηση του Σταύρου Αραχωβίτη

Θέμα: Νοσηλευτική Ειδικότητα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης

«Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης, από την ίδρυσή του το έτος 2018 και μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνει με την πορεία του την ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι εγγράφονται για να αποκτήσουν απολυτήριο και πτυχίο.

Αυτή η ανοδική πορεία του Εσπερινού ΕΠΑΛ δημιούργησε την αναγκαιότητα στον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας να δημιουργηθεί και 2η ειδικότητα στην Γ΄ τάξη του, του Βοηθού Νοσηλευτή.

Μετά από πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων, την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Σπάρτης και την θετική εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, διαβιβάστηκε το αίτημα για έγκριση στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι ειδικότητες καθορίζονται κάθε σχολικό έτος με υπουργική απόφαση, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη την βούληση και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καθώς και τη ζήτηση. Για το σχολικό έτος 2021-2022, η εκδοθείσα σχετική υπουργική απόφαση με Αριθ. Φ20/69335/Δ4, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό Φύλλου 2545 στις 16 Ιουνίου 2021, δεν περιλαμβάνει για την Γ΄ τάξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σπάρτης την ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή.

Πρόσφατα, με 2 αποφάσεις προστέθηκαν Τομείς και ειδικότητες. Συγκεκριμένα, με την υπ. αριθμ. Φ20/78964/Δ4-ΦΕΚ B 2886 – 02.07.2021-Απόφαση της Υφυπουργού ΠΑΙΘ κας Ζ. Μακρή προστέθηκαν Τομείς και Ειδικότητες σε ΕΠΑΛ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Νοτίου Αιγαίου, Αττικής, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης.

Με την υπ. αριθμ. Φ20/75244/Δ4 –ΦΕΚ B 2881 – 02.07.2021-Απόφαση προστέθηκαν Τομείς και Ειδικότητες σε ΕΠΑΛ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Κρήτης, ΑΜΘ, Βορείου Αιγαίου.

Δυστυχώς, μέσα σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η ίδρυση της ειδικότητας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης.

Επειδή σύσσωμη η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία του Δήμου Σπάρτης ζητούν τη λειτουργία της ειδικότητας του Βοηθού Νοσηλευτή,

Επειδή ήδη ο αριθμός των ενδιαφερομένων, κατόπιν προφορικής τους εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς την διεύθυνση του ΕΠΑΛ, καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον,

Επειδή το νυχτερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης προσφέρει εναλλακτική δυνατότητα εκπαίδευσης και επαγγελματικής αποκατάστασης στους νέους της Λακωνίας και αυτό αναγνωρίζεται από την υψηλή ζήτηση,

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  • Ποιοι είναι οι λόγοι που, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις και τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οδήγησαν στη μη έγκριση της ειδικότητας του Βοηθού Νοσηλευτή;
  • Ποιος ήταν ο λόγος που, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκαν δυο νέες αποφάσεις με προσθήκη Τομέων και Ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της χώρας, δεν περιελήφθη και η ειδικότητα του Βοηθού Νοσηλευτή στο νυχτερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης;
  • Προτίθεται το Υπουργείο να αναθεωρήσει την σχετική υπουργική απόφαση και να εγκρίνει τη λειτουργία της ειδικότητας, ικανοποιώντας τις επιθυμίες νέων εργαζομένων για να μπορέσουν να εγγραφούν σε αυτή;»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις