ΠΥΡΓΟΣ. Ο Δήμος Πύργου με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Γραφείο Εθελοντισμού, καθώς επίσης με τη συμμετοχή του Συλλόγου Αλιέων Κατακόλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Φάρος», διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τη «Γιορτή Σαρδέλας» το Σάββατο 10/7 και ώρα 21.00 στο χώρο της μαρίνας Κατακόλου

Ένας ξεχασμένος εδώ και δεκαετίες θεσμός αναβιώνει το ερχόμενο Σάββατο στο Κατάκολο. Η «Γιορτή Σαρδέλας», διοργανώνεται και πάλι από τον Δήμο Πύργου με στόχο να καθιερωθεί και να γίνει σημείο αναφοράς της καλοκαιρινής περιόδου, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες του Κατακόλου. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προβληθούν οι άρρηκτοι δεσμοί των κατοίκων της περιοχής με τη θάλασσα και την αλιεία σε ένα ευρύτερο παραδοσιακό πλαίσιο.

Το Σάββατο λοιπόν, θα προσφερθεί δωρεάν ψητή σαρδέλα και κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους δημότες, ενώ θα ακολουθήσει μουσική λαϊκή συναυλία με τον Ηρακλή Φάμελο.

Ο Δήμος Πύργου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους να παρευρεθούν σε μια γιορτή όπου οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να ανασύρουν μνήμες από το παρελθόν ενώ οι νεότεροι θα έρθουν σε επαφή με μια εκδήλωση που κάποτε αποτελούσε κορυφαίο γεγονός και σήμερα έρχεται να καλύψει αυτό το κενό ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις