ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Πρόσκληση και παράκληση σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μονεμβασίας απευθύνει η Α.Ε. Κάστρο Μονεμβασίας, για να συμμετάσχουν στην 11η εθελοντική αιμοδοσία.

Πότε;

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μονεμβασίας.

Στόχος

«…Στόχος της ΑΕ Κάστρο είναι να διατηρήσει την τράπεζας αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης αίματος. Στηριζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή όλων σας!

Η νέα τράπεζα αίματος ήδη διαθέτει το αίμα με μεγάλη προσοχή και με καθαρά κοινωνικά κριτήρια όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής. Διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας μόνο και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος του αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και η αναπλήρωσή του γίνεται μόλις σε 10 λεπτά!», αναφέρουν από την ΑΕ Κάστρο Μονεμβασίας.

Και προσθέτουν:

«Οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης αυτών. Ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ανάγκες αίματος, καθώς λόγω της πανδημίας λιγότεροι συμπολίτες μας παίρνουν την απόφαση της αιμοδοσίας.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 18-65 και κυρίως στους νεαρούς συμπολίτες μας, ώστε όλοι δυναμικά να εκπροσωπήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς χωρίς κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να αποτελέσουμε και εμείς ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας των αρρώστων.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι συμμετοχή και ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε όλους!».

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Παναγιώτης Κουράκος: 6977228728

Σταύρος Μπαρμπάγιαννης: 2732061575

Γεωργία Γκουβούση: 2732061444

Γεωργία Κακκάβα: 6937107125

ΚΕΠ Μονεμβάσιας: 2732061111

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις