ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός σχετικά με το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στον Όρμο των Βατίκων και συγκεκριμένα στο Παυλοπέτρι.

Η τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων

Ουσιαστικά ο κ. Κρητικός, θέτει ως μοναδική λύση για την προστασία της ιστορικής αρχαιοελληνικής βυθισμένης Πολιτείας, την τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων για την οριοθέτηση της θαλάσσιας περιοχής του Παυλοπετρίου, το οποίο αναπτύσσεται 4 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κρητικού

«Τους καλοκαιρινούς μήνες στον Όρμο των Βατίκων διαπλέουν και σταθμεύουν πολλά τουριστικά σκάφη.

Οι περισσότεροι εκ των τουριστών δε γνωρίζουν την ύπαρξη της βυθισμένης Πολιτείας του Παυλοπετρίου, της αρχαιοελληνικής Πολιτείας που πρώτος ανακάλυψε ο Φωκίων Νέγρης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ανέδειξε ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Σάουθάμπτον, Νικόλαος Φλέμινγκ. Έτσι με το αγκυροβόλιο που κάνουν στον Όρμο των Βατίκων θέτουν σε κίνδυνο τα κτίσματα της βυθισμένης Πολιτείας.

Με δεδομένη την κατάσταση θα ήταν επιβεβλημένη η οριοθέτηση της περιοχής του Παυλοπετρίου με πλωτούς σημαντήρες, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουν οι κάτοχοι τουριστικών σκαφών αναψυχής την ύπαρξη του Παυλοπετρίου και θα αποφεύγουν το αγκυροβόλιο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάσθε κ.Υπουργέ:

Θα μεριμνήσετε για την άμεση οριοθέτηση της περιοχής του Παυλοπετρίου, της βυθισμένης αρχαιοελληνικής Πολιτείας με πλωτούς σημαντήρες, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες;».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις