ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συζητήσεις και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Ο Υφυπουργός, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, είναι άριστος γνώστης των θεμάτων και των διεκδικήσεων του Δήμου, καθώς την τελευταία περίοδο, πέραν της σημαντικής στήριξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, δρομολογούνται κι άλλα θέματα που αφορούν τις πολιτιστικές δομές της πόλης.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι σε δηλώσεις του ο κ. Γιατρομανωλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από σημαντικότερα της Ευρώπης, καθώς επίσης και στο πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Καλαμάτας, τονίζοντας ότι αποτελεί «πολιτιστικό σημείο αναφοράς αλλά και παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας»

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Καλαμάτα, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε πέραν του Μεγάρου Χορού, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και τη Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υφυπουργό και στο πρόσωπό του προς όλη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με στόχο την εξέλιξη του μοντέλου πολιτιστικής διακυβέρνησης και τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων που έχει η Καλαμάτα και ευρύτερα ο νομός Μεσσηνίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις