MANH. Ενημερωτική συνάντηση της Eurojust, του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Ποινικής Δικαιοσύνης, πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ανατολικής Μάνης την Παρασκευή 23 Ιουλίου στην πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του Οργανισμού, καθηγητές και επιφανείς εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, o επ. Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, η Εισαγγελέας Εφετών και εθνική ανταποκρίτρια για θέματα τρομοκρατίας κα Σταματίνα Περιμένη και η κα Ανθή Μπαλιτσάρη, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για το δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν ως λειτουργοί της Δικαιοσύνης υπό αντίξοες συνθήκες και διαβεβαίωσε πως ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής θα είναι πάντα υποστηρικτικός της κοινωνικής αποστολής τους. «Από τη θέση που κατέχω είμαι πάντα στην ίδια πλευρά της μάχης για την αποτελεσματική και ανεξάρτητη απονομή της Δικαιοσύνης που εσείς υπηρετείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάκος και τόνισε πως προσπαθεί να διοικεί πάντα δίκαια τον τόπο, δίνοντας το παράδειγμα και στους δημότες του.

Ακολούθησαν εισήγηση του κ. Λεωνίδα Κοτσαλή, ομ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παρεμβάσεις των συμμετεχόντων Εισαγγελέων, καθώς και του κ. Κωνσταντίνου Τσιμάρα, Αν. Καθηγητή-Κοσμήτορα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την παρουσίαση και το συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν οι δημοσιογράφοι κα Μαίρη Μπενέα και κ. Γεώργιος Βότσκαρης.

Εμπνευστής της διεξαγωγής της συνάντησης στην ιστορική πλατεία της Αρεόπολης, που κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων αποτέλεσε εξαιρετική επιλογή τόσο για την ιστορικότητα όσο και για την ομορφιά του τοπίου, ήταν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών, εθνικό μέλος της Ελλάδας στη Eurojust και εκπρόσωπος της Ευρώπης στο ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, κ. Πάρης Αδάμης. Στον κ. Αδάμη απενεμήθη από τον κ. Δήμαρχο τιμητική πλακέτα για την αγάπη και την έμπρακτη προσφορά του στη Μάνη. Εκείνος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία και εκ μέρους της Eurojust προσέφερε στον κ. Ανδρεάκο μια εικόνα των Παμμεγίστων Αρχαγγέλλων Μιχαήλ & Γαβριήλ.

Ο κ. Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους απένειμε τιμητικές πλακέτες στους συμμετέχοντες και δώρισε αντίγραφο του Μανιάτη πολεμιστή στον κ. Υφυπουργό . Ο κ. Κώτσηρας ευχαρίστησε τον κ. Ανδρεάκο και δήλωσε ευτυχής που παρευρέθηκε στον ιστορικό τόπο της Αρεόπολης.

Οι συμμετέχοντες εκτός από την εξαιρετική επιστημονική συνάντηση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ειδυλλιακή καλοκαιρινή βραδιά στη λουσμένη από το φως του φεγγαριού Αρεόπολη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις